Rica Elgstua pepperkakehotell

Bygde pepperkakehotell

Kokk og pepperkakeentusiast André Klokkervold Søtvik laget like godt et gedigent pepperkakeverk av sin egen arbeidsplass, Rica Elgstua Hotel i Elverum. Fredag 6. desember ble det 1,5 meter lange og 0,75 meter høye pepperkakehotellet avduket på hotellet.

Publisert

André Klokkervold Søtvik blir filmet av NRK i forbindelse med avdukingen av pepperkakehotellet. (Foto: Rica Elgstua)

Med målebånd, falkeblikk, arkitekttegninger, fil og kniv har Klokkervold Søtvik brukt mange timer de siste ukene for å gjenskape Rica Elgstua Hotel i miniatyrutgave, og det har gått med store mengder peppekakedeig.

Saken fortsetter under bildet

Hotelldirektør Nina Bogerud Caspari sammen med eier og administrerende direktør for Rica Elgstua Hotel, John Tømte. (Foto: Morten Holt)

Nå står det ferdig til førjulstiden – en tro kopi av originalen, og fredag 6. desember ble pepperkakehotellet avduket – av byggmesteren selv og hotellets kjøkkensjef Halvor Riisee

Kjøkkensjef på Rica Elgstua Hotel, Halvor Riiseen Grøt. (Foto: Morten Holt)

n Grøt.

Skulle jo nesten tro at sistnevnte hadde et helt spesielt forhold til jula…

Ansatte har fulgt byggeprosessen

– André har brukt en mengde timer til hjelp, dag som natt, for å få på plass byggverket. Forventningene blant ansatte har blitt større og større for hver dag som har gått. Vegg etter vegg er reist, nøyaktig tillaget i korrekte dimensjoner, men da i «miniformat» av Rica Elgstua Hotel, forteller hotelldirektør Nina Bogerud Caspari.

Fredag 6. desember var folk invitert til avduking av Rica Elgstua som pepperkakehotell, og André Klokkervold Søtvik ga tips før jul på hvordan pepperkakehus skal bakes og ikke minst settes sammen.

Klokkervold Søtvik har erfaring fra slik bygging også. Han har nemlig tidligere bygget Røros kirke med pepperkakedeig.

Rica Elgstua Hotel

Rica Elgstua Hotel. (Foto: Rica Elgstua)

Rica Elgstua Hotel ble åpnet 1. juni 2013, og har nå hatt åpent et halvt år.

Hotellet har 110 rom, 334 senger og er et moderne kurs - og konferansehotell med konferansekapasitet til 200 personer.

Hotellet ligger strategisk plassert i Elverum i Hedmark, like ved Terningen Arena og ved krysset der RV3 fra Østerdalen og RV fra Trysil/Hamar/Oslo møtes.

Du kan lese mer på Rica.no

Du kan også følge Rica Elgstua Hotel på Facebook

"
Powered by Labrador CMS