Horecaomslag 08 13

Årets siste Horeca på vei til abonnentene

Årets åttende magasinutgave av Horeca er nå på vei til abonnentene. Foruten en rekke julerelaterte artikler og nyheter, kan du blant annet lese om snapsen fra Underberg i Tyskland. Les den spennende historien som 72 år gamle Emil Underberg har å fortelle. Han har ledet familieselskapet de siste 50 årene.

Publisert

Omslaget på Horeca nummer 8 2013. (Foto: Morten Holt/Layout: Kari-Anne Ruud)

Totalt er det bare 18 personer, inkludert seks katolske prester, som i 167 år, siden oppstarten i 1846, har visst nøyaktig hva som befinner seg småflaskene – som de fleste av oss er blitt kjent med i taxfree-butikken på Gardermoen.

Emil Underberg er selvfølgelig en av dem.

Les mer i Horeca nummer 8 2013

Bli abonnent på Horeca her

80 000 tallerkenretter i året

Senjastua på Silsand la helt om konseptet for 10 år siden. De ville bort fra det tidligere veikrokonseptet. I 2004 sto stedet frem i ny drakt og nytt konsept. Senjastua med kjøkkensjef

Rita Slettum i spissen ville satse mer på lokal god mat – der fisken selvfølgelig står sentralt. Det har gitt økonomiske resultater.

Nå serveres det 80 000 tallerkenretter i året, og lokalbefolkningen er gode kunder.

Senjastua er typebedrift i Horeca nummer 8 2013.

Fikk storoppdrag

Fredrikstad Storkjøkkensenter leverer alt av utstyr til kjøkkendriften på det nye storsykehuset i Østfold, som begynner å ta form og som teståpnes i 2015. Det betyr et kraftig omsetningsløft for storkjøkkenbedriften i Østfold, som i 2012 omsatte for 22,7 millioner kroner.

– Dette er definitivt vårt største oppdrag. Vi vet ikke nøyaktig akkurat nå, men trolig havner alt kjøkkenutstyr i vår entreprise et sted mellom 12 og 20 millioner kroner, sier daglig leder for Fredrikstad Storkjøkkensenter, Brede Hemma.

Les mer i Horeca nummer 8 2013

Gigantsykehus uten hovedkjøkken

Samtidig murres det i bransjen etter at det er blitt kjent at det nye store sykehuset i Østfold, som nå etableres på Kalnes like nordvest for Sarpsborg, ikke skal ha noe hovedkjøkken.

Lederen i Kost- og ernæringsforbundet, Arnt Steffensen, tar frem sterke begrep som «oppsiktsvekkende», skremmende» og «galskap» om planene.

– Vi er grunnleggende skeptiske til den løsningen det legges opp til i Østfold, sier han.

– Jeg forstår at mange andre lurer på hva vi driver med, og at det kan oppfattes feil. Men slik ar det jo å gå foran med nye ideer, svarer avdelingsleder for mat og transport ved Sykehuset Østfold, Lars Pihl. Han mener at det er hevet over enhver tvil at matkonsept ved det nye sykehuset vil bli veldig bra.

Les mer i Horeca nummer 8 2013

Bli abonnent her

Bagatelle tilbake

Bagatelle og Lille B er i ferd med å gjenerobre sin stilling i hovedstadens restaurantverden. Omsetningen er doblet fra samme tid i fjor.

Med en av Nordens aller beste vinkjellere er alle forutsetninger til stede. Vinkjelleren teller rundt 1350 titler, og varelageret i den verdifulle kjelleren under Bagatelle er kostnadsberegnet til rundt seks millioner kroner.

Les mer om Bagatelle i Horeca nummer 8 2013

Landemerke i nord

– Dette har vært en drøm å få være med på. Jeg var med helt fra startfasen, og har fulgt hele utviklingen, og resultatet har blitt helt fantastisk. Et spennende hotell med spesiell og annerledes arkitektur som har høstet anerkjennelse på internasjonale designsider og byråer, forteller hotelldirektør Terje Theodorsen (52) på Rica Narvik Hotel.

Bygget er blitt et landemerke i byen.

Du kan lese mer om hotellet i magasinet Horeca

Satser på hotell – i Kambodsja

I hotellbolken kan du også lese om svenske Rasmus Fridberg og nordmennene Andreas Buestad og Øyvind Kjuus, som nylig startet hotell i Kambodsja. De tre har god erfaring fra norsk hotelldrift, og hotellet på den kambodsjanske solkysten skal tilpasses den vestlige gjests krav og ønsker til et hotell i 2013.

"

Les mer i Horeca nummer 8 2013

Horecabransjens Ærespris

Gjennom mange år har NHO Reiseliv og magasinet Horeca delt ut priseneÅrets restauratør og Årets hotelleder. Fra og med nå blir de to prisene slått sammen til én pris; Horecabransjens Ærespris.

Les mer om prisen, som skal deles ut under bransjefesten After8 i forbindelse med Smak 2014, i denne utgaven av Horeca.

Bli abonnent på Horeca her

Interessant lesestoff

I den denne utgaven finner du for øvrig mye annet lesestoff – egnet for alle som arbeider i horecabransjen. Du kan blant annet lese portrettet med Kai Wahl (daglig leder ved Norsk Vinfagskole.), om studentkantinen SiNoT i Steinkjer, om kafeen Bonjour i Kristiansand, om det portugisiske vinhuset José Maria da Fonseca, og om en ny og sukkerfri drink- og cocktailmeny, som er lansert på Baroque i Bygdøy Allé.

Det blir Norges første serveringssted som lanserer en sukkerfri drink- og cocktailmeny.

Dessuten finner du bildeglimt og redaksjonelle saker fra messen Østlandske Storhusholdning i Hamar.

Fornuft og følelser

Du finner også den tredje i en serie med åtte artikler om eiendoms- og virksomhetsoverdragelse. I hotell- og restaurantbransjen opplever vi et generasjonsskifte. Hvordan takles dette på best mulig måte? Henrik Sundt har skrevet artiklene. Denne gangen er temaet «Verdier og verdivurdering».

Les mer i Horeca nummer 8 2013

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus, Bransjekalender og Messenytt.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

"
Powered by Labrador CMS