Årets kake Dromedarbakeriet

Til topps i Årets Kake 2013

Cathrine Nilsen, som til daglig er konditorsjef hos Dromedarbakeriet, vant i helgen prisen for Årets Kake 2013. Baker- og konditorforeningen, Tine, AS Pals og Callebaut samlet konditorer fra hele landet på Stord for å kåre den beste kaken.

Publisert

Cathrine Nilsen, som til daglig er konditorsjef hos Dromedarbakeriet, vant i helgen prisen for Årets Kake 2013. (Foto: Privat)

– Etter mange timers trening, tankevirksomhet, nervøsitet og prestasjonsangst så er det herlig og endelig være i mål! Jeg er så ydmyk og glad, sier nyslått norgesmester, Cathrine Nilsen.

Høyt nivå

Samtlige deltakere har vært gjennom regionale finaler, og nivået har vært høyt. Kakene ble bedømt ut ifra smak, utseende, smidighet, kreativitet og salgbarhet.

Deltakerne har to timer på seg, hvor hver konditor måtte komponere en kake etter strenge kriterier, men utforming, høyde, innhold og oppsats var valgfritt.

Kvalitet og finesse

– Jeg har høye ambisjoner i jobben min som konditorsjef på Dromedarbakeriet, og jeg vet at jeg legger lista ekstremt høyt. Men like viktig som kvalitet og finesse på produktene, må det være tilgjengelig for folk flest i kakedisken. Med vinnerkaken har jeg eksperimentert med bringebær og sitron. Jeg har jobbet med to ulike bunner av ristede mandler og sitronkrem med vanilje og sjokoladeanglaise. Og jeg er så glad for at dommerne likte den, sier Nilsen.

Vil være best

– Vi hadde lenge hatt utfordringer med å finne den samme kvaliteten på bakerverk og kaker, som vi tilbyr på kaffe. Og helt siden vi åpnet dørene til Dromedarbakeriet for vel et år siden, har vi hatt et sterkt ønske om å være det beste kakebakeriet i Norge. Med Cathrine til topps i helgen, var det en herlig bekreftelse på at håndverk og kvalitet lønner seg, sier Preben Oosterhof, administrerende direktør i Dromedar Kaffebar.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS