Taste of Oslo Henning Torsrud1

Taste of Oslo fortsetter i helgen

Norges matmor Ingrid Espelid Hovig og en av våre Bocuse d’Or-vinnere, Terje Ness, var i sentrum da Taste of Oslo ble åpnet torsdag ettermiddag. Norges nye matfestival i hovedstaden fortsetter helt frem til søndag kveld, og alle som vil kan prøve seg i Electrolux Chefs Secrets.

Publisert

Terje Ness, Ingrid Espelid Hovig og Justin Clarke fra Taste Festivals skålte i gang Taste of Oslo. (Foto: Morten Holt)

Tidligere har Taste Festivals blitt arrangert i 19 land kloden rundt, og spesielt i London har det vært stor oppslutning om festivalene.

Dette er første gang Taste Festival arrangeres i Norge. Om en drøy uke er det Stockholms tur. I år skal festivalen «sette seg», det skal skapes blest om festivalen, slik at den kan samle enda flere folk de kommende årene.

Vil vokse seg større

Terje Ness gjør klar maten - som skal serveres på Chefs Table (i bakgrunnen). (Foto: Morten Holt)

– Dette er et bra tilskudd til Oslos festivaler. Nå er det helt nytt, men jeg er helt overbevist om dette vil bli større og større i årene som kommer, sier Bocuse d’Or-vinner fra 199, Terje Ness, som driver Oro Bar og Restaurant.

Han er en av mange toppkokker som deltar på Taste of Oslo, som arrangeres på Kontraskjæret ved Akershus festning.

Det startet i ettermiddag, torsdag 29. august, og festivalen vil pågå frem til søndag kveld-

– Nå skal vi få god og sunn mat ut til folket. Dette blir virkelig spennende. Her skal vi gi noe tilbake til Oslos befolkning og alle tilreisende som finner dette interessant. Det skal være et bredt tilbud, både til barn og voksne. Her skal gjestene «pleases», ikke kollegene mine! sier Terje Ness, mens han serverer smakebiter fra Electrolux sitt Chefs Table.

Electrolux Chefs Secret

Henning Torsrud lager Kveite Green Curry - ledet av kokk Espen Vesterdal Larsen (i bakgrunnen). (Foto: Morten Holt)

Electrolux er nemlig hovedsponsor for Oslos nye matfestival (avtale for tre år), og har virkelig slått på stortromma denne gangen.

Electrolux Taste Theatre. (Foto: Morten Holt)

Blant annet kan alle som vil prøve seg i Electrolux Chefs Secrets, der kokk Espen Vesterdal Larsen fra Kulinarisk Akademi veileder de festivaldeltakerne som ønsker det ved kjøkkenbenken.

Det hele er en interaktiv workshop, der enkle, sunne og gode retter tilberedes. Her kan matentusiastene få gode råd og tips og hvordan de kan forbedre sine ferdigheter hjemme på kjøkkenet.

12 arbeidsstasjoner står klare til å ta imot inntil 24 personer samtidig.

– Fyller vi opp plassene kontinuerlig, vil om lag 400 matentusiaster få anledning til å prøve ut sine kokkeferdigheter, sier Lena Wånemark, markedssjef for Electrolux Norge.

Electrolux Taste Theatre

Lena Wånemark under åpningen av Taste of Oslo. (Foto: Morten Holt)

I tillegg kan gjestene hente inspirasjon i Electrolux Taste Theatre, der den offisielle åpningen fant sted i ettermiddag. Ingrid Espelid Hovig – nå inne i sitt 90.år, skålte festivalen i gang!

Her vil andre kjente kokker briljere de neste dagene. Eyvind Hellstrøm og Bagatelles nye kjøkkensjef Allan Polusen er to av dem.

I festivalens «Electrolux Taste Theatre» er det plass til 150 besøkende til hver forestilling, og kokkeshowene er innkludert i billettprisen. Terje Ness var den første kokken i Electrolux Taste Theatre torsdag klokka, etterfulgt av andre toppkokker gjennom hele helgen som Jan Kristian Dahl (Hanami), Zhang Yong (Alex Sushi), Johan Laursen (Fru K på The Thief )og Tobias Valentin Grotta(Eataly).

Lørdag klokka 13 og søndag klokka 15 kan publikum møte Eyvind Hellstrøm for signering av sin nyeste bok og for fremvisning av sine kokkekunster. Hellsrøm er i høst klar for MasterChef på TV3.

En rekke restauranter er på plass på festivalområdet. Terje Ness og Oro Bar og Restaurant er nevnt. Andre restauranter som har stands på festivalområder er blant andre Hanami, Lille B og Madu (Grims Grenka Hotel).

Kvalitetsfestival

Snadder fra Terje Ness - servert på Taste of Oslo. (Foto: Morten Holt)

Så benytt sjansen de neste dagene. Her har du som gjest mulighet til å «smake på Oslo», og mangfoldet av retter og mat som tilbys i hovedstaden.

– Jeg kan love dem som besøker oss at skal få en fantastisk opplevelse. Vi tilbyr noe nytt og annerledes i Oslo. Her er det kvalitet som gjelder! sier Lena Wånemark. Hun forteller videre at Taste of Oslo skal inspirere, motivere og undervise festivalgjestene, slik at de kan lykkes enda bedre hjemme på kjøkkenet!

Åpningstider Taste of Oslo 2013


Torsdag 29. august: 17:00-23:00


Fredag 30. august: 16:00-23:00


Lørdag 31. august: 12:00-17:00 og 18:00-23:00

Søndag 1. september: 14:00-21:00

Les mer om festivalen på Tasteofoslo.com

Se mange flere bilder fra Taste of Oslo under

"

Terje Ness tilbereder en liten rett som skal serveres på Electrolux Chefs Table. (Foto: Morten Holt)

Kokkekursene i Electrolux Chefs Secret blir blant annet ledet av Espen Vesterdal Larsen fra KA. (Foto: Morten Holt)


Noen av kokkene som deltar på festivalen blir presentert under åpningen. Fra høyre Thomas Haldrup (Lille B), Espen Vesterdal Larsen (Kulinarisk Akademi), Jakob Montelius (Madu, Grims Grenka), Jan Kristian Dahl (Hanami) og Terje Ness (Oro Bar og Restaurant). (Foto: Morten Holt)

Markedssjef i Electrolux Norge, Lena Wånemark, i teltet der Electrolux Chefs Secrets holder til. (Foto: Morten Holt)

Henning Torsrud og en rekke andre prøvde seg i Electrolux Chefs Secret. (Foto: Morten Holt)

Artig sykkel fra restauranten Eataly på festivalområdet!. (Foto: Morten Holt)

De neste dagene fylles festivalområdet på Kontraskjæret opp. (Foto: Morten Holt)

Ingrid Espelid Hovig på Gyldendals stand. (Foto: Stian S. Møller)

Små smaksprøver til alle. (Foto: Stian S. Møller)

Foto: Stian S. Møller

Foto: Stian S. Møller

Foto: Stian S. Møller

Powered by Labrador CMS