Selje Hotel1

Selger Selje Hotel

– Det er med vemod at vi etter 38 år som vertskap ved Selje Hotel nå har bestemt oss for å selge hotellet da våre døtre har flyttet fra Selje og valgt andre karriereveier, melder Gerd Kjellaug og Harald Berge, som nå har utlyst Selje Hotel for salg.

Publisert

Selje Hotel skal selges. (Foto: Privat)

Selje Hotel åpnet sommeren 1975 og paret kom til hotellet ved storhavet som ansatt vertskap i februar året etter.

I 1983 overtok vi som eiere og lykkes den gang med å fylle hotellet med individuelle gjester som skulle oppleve Stadhalvøya og det eksotiske landskapet på Vestlandskysten. Reiselivet var noe helt annet den gang minnes Gerd Kjellaug.

Storm ved Stad

– Vi måtte finne det helt spesielle ved Selje. Og det var "Storm ved Stad" og 1000 års historie. Det ble kjøpt inn oljehyre til gjestene og markedsføring av «styggeværet». Slikt ble lagt merke til i riksmedia. Vi bestemte fort en standard for hotellet. Det skulle ikke være luksus, men kvalitet, hjemmekoselig atmosfære og en lett tone, sier Gerd Kjellaug Berge.

Hotellet i dag har helårsdrift etter mange års satsning på behovene i lokalmarkedet, spa og helseturisme, kurs- og konferanser, ad hoc-grupper, og individuelle turister om sommeren. Selje Hotel var først ute med å satse på kombinasjonen helse, natur, kultur og velvære. Hotellet tilbyr thalassoterapi, og til denne behandlingen hentes sjøvann direkte fra Stadhavet.

Påfyll i hverdagen

– Selje har alt det som et moderne menneske trenger for å få påfyll i hverdagen mener Gerd Kjellaug og Harald. Vi er spesielt glade i Seljenaturen, kulturlandskapet, lyset, havet og kulturminnene som området er så rikt på. Vi er helt sikre på at det rette vertskapet har en stor og lys fremtid her på Selje.

49 rom

Den vedtatte byggingen av Stad Skipstunnel og utviklingspotensialet innen kultur- og helseturisme er to viktige faktorer for den videre utvikling av hotellet, som i dag har 49 rom med totalt 100 senger, restaurant, salonger, bar/dansesal, konferansesal, svømmebasseng, badstuer, treningssenter og Selje SPA Thalasso med 12 behandlingsrom og sjøvannsbad.

Mer havrelatert

Gerd Kjellaug og Harald Berge har også noen nye urealiserte ideer som Kystbad Selje og panoramasalong klare på tegnebrettet.

De ser for seg at hotellet har en enda mer havrelatert fremtid, men det må bli opp til de nye eierne.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS