rene Stene Son (3)

Rene smaker i Son

René Stene, som er kjøkkensjef på Quality Spa & Resort Son, har en filosofi om at rene råvarer kombinert med gode hygienerutiner skaper den beste restaurantopplevelsen for gjestene.

Publisert

Stene, som har vært kjøkkensjef ved Rbar Dock & Dine, restauranten som ligger i hjertet av fjordperlen Quality Spa & Resort Son siden 2008, søker inspirasjon internasjonalt når han planlegger sommerens meny. På det åpne kjøkkenet sørger Stene for at gjestene kan nyte gode matopplevelser etter konferanser og spabesøk.

– Vi bruker rene råvarer og skummer fløten av kokekunst fra alle verdenshjørner. Jeg lar meg inspirere av både det europeiske og asiatiske kjøkken og forsøker å bruke lokal dyrket mat som asparges fra Jeløya og grønnsaker fra Ramme gård, sier Stene.

På bryggekanten finner kjøkkensjefen inspirasjon til sommerens à la carte-meny.

– Mange av våre gjester ønsker seg lettere og enklere mat om sommeren og det forsøker vi å etterstrebe. Men de som er glade i en real biff trenger ikke bekymre seg, vi serverer ikke bare fisk og skalldyr, smiler Stene.

Hygiene og renhold betyr alt

Restauranten serverer både hotellgjester, seilere og fastboende som kun stikker innom for en rask lunsj. For å sikre samtlige gjester en god smaksopplevelse, mener Stene at menyen må være spennende og overraskende.

I tillegg spiller service og hygiene en stor rolle for kjøkkensjefen.

– Vi er opptatt av rene omgivelser både i restaurantdelen og ved våre spa- og fitness-fasiliteter. For oss betyr hygiene alt. Vi har derfor optimalisert kjøkkenet slik at alt finnes på en flate; her er ingen kriker og kroker eller ledninger og slanger som samler støv og skitt.

Innen rekkevidde

– Vi bruker falset tørkepapir og rengjøringsklut til alt renhold og håndvask. Slik holder vi arbeidsflatene rene og ryddige, sier Stene.

– Dispensere og avfallsdunker er strategisk plassert og alltid innen rekkevidde slik at kokkene ikke trenger løpe vekk fra stasjonen sin for å finne papir eller såpe, sier Stene.

Lærer opp andre

Som et ledd i aktivitetsmenyen ved hotellet, tilbyr Stene gjestekjøkken. Her kan besøkende selv tilberede og lære mer om mat. Gjestekjøkkenet er populært blant både små og store selskaper og mange bruker dette som teambuilding.

– Vi har valgt estetiske løsninger i sort som fungerer godt på et kurskjøkken. Disse bidrar til at vi opprettholder gode rutiner for hygiene, og underveis oppfordrer vi til å bruke såpedispensere og håndvasker flittig, sier Stene.

Les hele saken og se flere bilder i Horeca nummer 4 2013

Powered by Labrador CMS