The Nordic Food Festival logo

Nordic Food Festival i Danmark

6. og 7. september arrangeres Nordic Food Festival i Århus i Danmark for andre gang. Norden har de siste årene vært gjennom en gastronomisk revolusjon. Nå inviteres bransjefolk til en samling der du kan møte noen av produsentene og kokkene som har sørget for at den nordiske maten er så i vinden.

Publisert

– Vi etablerte Nordic Food Festival i fjor, og hadde 30 000 besøkende og mer enn 120 utstillere og kokker. I år har vi mål om å bli enda større, og håper også å vise noen nye og banebrytende produkter for bransjen, sier Kasper Fogh Hansen i The Food Organisation Of Denmark (F.O.O.D) og i arrangementskomiteen.

Både for forbrukerne og proffene

Jeppe Foldager, her i aksjon under Bocuse d'Or i Lyon i januar i år. (Arkivfoto)

Han legger til at festivalen er ment både for den vanlige forbruker og for proffene.

Blant dem som deltar aktivt på festivalen nevner han Jeppe Foldager, som tok sølv for Danmark i siste utgave av Bocuse d’Or – og som regnes som en av Danmarks mest anerkjente kokker.

Ikke bare mat

Men det er ikke bare søkelys på mat på Nordic Food Festival. Fogh Hansen forteller at øl, og mikrobryggeriene, som også er så i vinden, skal presenteres. I Danmark har antall bryggerier økt fra 18 til 140 i løpet av noen få år.

– Det er blitt gjort en formidabel jobb, og det må vises frem, sier Fogh Hansen.

Anna Lund.

Food Festival er en fagmesse, men også en festlig festival! Her finner du ingen ”standardstands”. Vi har en levende festivalplass fylt der vi presenterer det nyeste og mest innovative i matvarebransjen. Her finner du forskere, produsenter, kokker, bloggere, innkjøpere og storkjøkkeneksperter side ved side. På denne måde er Food Festival et sted der alle profesjonelle kan boltre seg med ny viten og kunnskap, nye produkter, nye teknikker, og dermed ta med seg nye ideer hjem, ideer som ingen på forhånd kunne forutse, sier direktøren for Food Festival, Anna Lund.

Les mer på Foodfestival.dk

"
Powered by Labrador CMS