Bent Stiansen Statholdergaarden2

Kjendiskokker i ny reality-serie

Til sammen har fem av 10 de deltakerne i det nye TV2-programmet «Kokkenes Kamp» tatt sju medaljer i Bocuse d’Or og Bocuse d’Or Europe. To av dem har sågar også vunnet den anerkjennende kokkekonkurransen. I «Kokkenes Kamp» skal det kjempes om seieren på en helt annet måte. – Min klare agenda er å inspirere flere unge til å velge kokkefaget, sier Stiansen.

Publisert

Bent Stiansen (midten) var Norges første vinner i Bocuse d'Or (1993). Nå er han en av 10 norske kjendiskokker som skal delta i det nye TV2-programmet "Kokkenes Kamp". (Foto: Morten Holt)

Til høsten er det kokkenes tur på reality-TV. 10 kjente norske kokker, anført av veteranene Lars Erik Underthun og Bent Stiansen, skal denne høsten kjempe om hvem som er best av dem i det nye programmet «Kokkenes Kamp» på TV2.

Kokkene skal flytte inn på en ikke navngitt herregård der de skal bo sammen og konkurrere mot hverandre. Én av dem ryker ut av konkurransen hver uke, og den som er igjen til sist blir vinner av konkurransen.

Bedre kjent med kokkene

Geir Skeie, som vant Bocuse d'Or Europe i 2008 og Bocuse d'Or i 2009, skal være med. Her sammen med Eyvind Hellstrøm. (Foto: Morten Holt)

Hovedingrediensen i programserien blir selvfølgelig tilberedning av mat, men i tillegg skal vi bli bedre kjent med hver enkelt av dem.

De skal konkurrere i hvem som er best i en rekke grener hvor de blant annet skal utfordres på presisjon, raskhet og hvor godt de takler tress, skriver TV2.no.

Dette er 10 som skal være med

Her er deltakerne - fra eldst til yngst.

* Lars Erik Underthun (56), Feinschmecker, Oslo

* Bent Stiansen (50), Statholdergaarden, Oslo

* Heidi Bjerkan (43), Det Kongelige Slott (for tiden permisjon)/Credo, Oslo/Trondheim

* Trond Moi (42), Bølgen & Moi, Oslo

"

Karla Siverts (26) er den yngste deltakeren i "Kokkenes Kamp". (Foto: Morten Holt)

* Tom-Victor Gausdal (37), Strand Restaurant, Stabekk/Smalhans, Oslo

* Gunnar Hvarnes (36), Spiseriet, Stavanger

* Geir Skeie (33), Brygga 11, Sandefjord og Stord

* Kari Innerå (31), Cru, Oslo

* Karl Erik Pallesen (30), Fisketorget, Stavanger

* Karla Siverts (26), Smalhans, Oslo

Spennende dueller

Gunnar Hvarnes skal være med. Han har både sølv og bronse i Bocuse d'Or (2010 og 2011). (Foto: Morten Holt)

Lars Erik Underthun, som tok Norges første medalje i Bocuse d'Or (sølv i 1991), skal være med. (Foto: Morten Holt)

Her ligger det an til mange spennende dueller. Bent Stiansen (gull i Bocuse d’Or), Geir Skeie (gull i Bocuse d’Or og gull i Bocuse d’Or Europe), Lars Erik Underthun (sølv i Bocuse d’Or), Gunnar Hvarnes (sølv i Bocuse d’Or Europe og bronse i Bocuse d’Or), samt Tom-Victor Gausdal (sølv i Bocuse d’Or) har alle medaljer å vise til i den store globale konkurransen, men de fem andre har også meget sterke meritter å vise til.

Moro blir det også å følge konkurransens yngste deltaker Karla Siverts , som skal kjempe mot sin sjef Tom-Victor Gausdal. Trond Moi, Heidi Bjerkan, Kari Innerå og Karl Erik Pallesen er alle sterke og anerkjente kokkenavn i Norge.

Det er for øvrig mange av deltakerne som støter på sine tidligere læremestre. Flere av deltakerne har tidligere arbeidet for Stiansen og Underthun, som blir veteranene i TV-serien.

Ut med sinnakokken

– Min klare agenda er å inspirere flere unge til å velge kokkefaget, sier Stiansen

Bent Stiansen er én av dem som lenge har kritisert den knallharde tonen i mange kokkeprogrammene på TV.

– Vi skal ta tilbake den snille kokken. Sinnakokken er ut. Tiden er inne for å vise at vi kokker er hyggelige mennesker, ikke sinna kjeftesmeller som noen kokker blir fremstilt som på TV, sier Bent Stiansen (50) til VG.no.

– Min klare agenda er å inspirere flere unge til å velge kokkefaget, sier Stiansen.

Ikke bare konkurranse

Programredaktør Kari Hansmark ser fram til å gå i gang med innspillingen.

"

Tom-Victor Gausdal tok sølv for Norge i Bocuse d'Or i 2005. Nå skal han være med i "Kokkenes Kamp" på Tv2.

– Vi har fått med oss ti av landets aller beste og mest anerkjente kokker, og det er vi stolte av. Kokkene skal i hver episode konkurrere i kunster de gjerne ikke har praktisert siden lærlingetiden. Dette kan for eksempel være filetering, skrelling, visping eller porsjonering. De to som gjør det dårligst konkurrerer så i en smaksduell der de andre er dommere, og i hver episode må en kokk forlate konkurransen, sier hun til TV2.no.

Men det er ikke bare konkurranse som står i fokus i «Kokkenes kamp».

– Gjennom programmets realitydel blir vi bedre kjent med dem. Kokkene skal også ha «sin» dag der de velger en meny som de andre må tilberede. Vi følger dem på matrealterte utflukter i nabolaget og vi følger dem til frokost og ellers i hverdagen under perioden på de nesten tre ukene det tar å spille inn serien, forteller Hansmark, skriver TV2.no.

Les hele saken og mer om hver av deltakerne på TV2.no

"
Powered by Labrador CMS