Compass Group

Compass Group fikk stor Shell-kontrakt

Compass Group blir totalleverandør av kantine- og eiendomstjenester for Shells onshore-lokasjoner i Norden. Kontrakten er Compass Groups’ største facility management-kontrakt noensinne, og har en estimert totalverdi på opp til 430 millioner kroner. Nylig gjorde selskapet en sammenslåing av søsterselskapene ESS og Eurest i Norge.

Publisert

– Vi er stolte av å ha vunnet kontrakten med Shell. Vi har kommet langt i utviklingen av vårt fullservicekonsept for drift og vedlikehold av store kontoreiendommer. Det er en klar trend at selskaper ønsker å markedstilpasse sine faste kostnader, og velger å samle alle støttetjenestene hos én leverandør, sier Therese Log Bergjord, administrerende direktør i Compass Group i Norge.

ESS og Eurest slått sammen

ESS, som er ett av merkenavnene i Compass Group, har etablert seg som en ledende aktør innen forpleiningstjenester på offshore-installasjoner tilknyttet norsk petroleumsvirksomhet. Om lag 60 prosent av selskapets omsetning i Norge kommer i dag fra olje- og gasselskaper. Nylig gjorde selskapet en sammenslåing av søsterselskapene ESS og Eurest i Norge, og har dermed styrket sin bredde og sitt tjenestespekter betraktelig.

Therese Log Bergjord, administrerende direktør i Compass Group i Norge.

– Vi har lang erfaring i å levere servicetjenester både onshore og offshore, og vi har lykkes med å utnytte synergier på tvers av disse sektorene. Spesielt innenfor HMS, da olje- og gasselskapene er like kompromissløse med hensyn til HMS på land som de er til havs. I kontrakten med Shell vil vi for eksempel ha én fulltidsansatt som kun følger opp HMS-perspektivet, sier Log Bergjord.

Femårskontrakt

Kontrakten er nordisk og omfatter Shells prosessanlegg for Ormen Lange-feltet på Nyhamna i Aukra Kommune, driftskontoret i Kristiansund, selskapets to kontorlokasjoner i Stavanger, samt kontorene i Oslo og København. Kontrakten har en estimert totalverdi på opp til 430 millioner kroner, fordelt over fem år.

Vi opplever at internasjonale selskaper ønsker leverandører som opererer på tvers av landegrenser. Det er imidlertid viktig at effektiviteten i kontrakten ivaretas, og vi har derfor etablert gode strukturer for oppfølging og support. For eksempel har vi ett kontaktpunkt mellom oss og kunde, sier Log Bergjord.

Totalpakke

For Shell vil Compass Group forvalte en totalpakke av tjenester som omfatter kantinedrift, renhold, vedlikehold, eiendomsdrift, resepsjon, postdistribusjon, administrasjon av firmahytter og -hus, samt oppfølging av innendørs beplantning og utendørs vedlikehold.

Compass Group

Compass Group er et internasjonalt konsern og verdensledende leverandør av måltidstjenester og andre supporttjenester med en omsetning på 16,9 milliarder britiske pund.

Konsernet har 509 000 ansatte i over 50 land og leverer service i verdensklasse på 50 000 steder rundt om i verden.

I Norge drives virksomheten under merkenavnene Eurest, Eurest Services, ESS og Medirest. Selskapet har ca. 2600 ansatte, 2,2 milliarder i omsetning og en landsdekkende tilstedeværelse.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS