Kokkelandslaget2012FotoTomHaga

Sølv i OL i Erfurt

Norge har verdens nest beste kokkelandslag – både i junior- og seniorklassen. I OL i Erfurt ble det sølv på begge lagene, og vi ble slått av vår argeste konkurrent i begge klassene – nemlig Sverige.

Publisert

Foto: Tom Haga

Det norske seniorlandslaget fikk gull for i disiplinen varm mat, hvor Sverige fikk sølv. Mens på kald mat var det motsatt: Norsk gull og svensk sølv. Etter det Horeca/Horecanytt.no erfarer var det svært jevnt mellom Norge og Sverige i seniorklassen, men denne gangen var det altså Sverige som trakk det lengste strået - med to poengs margin.

Men sølv er en meget bra prestasjon i et mesterskap der nivået er svært høyt. 36 nasjoner deltok i OL. Onsdag kveld feires medaljene i Hamburg.

Sist gang OL ble arrangert, i 2008, ble det gull til Norge under Sven Erik Renaas ledelse.

– Dette er bare helt fantastisk. Vi har trent hardt for å oppnå dette. Jeg er utrolig stolt over hva laget mitt og den enkelte landslagskokk har lagt ned av innsats. Natt til tirsdag var en tøff natt for laget. Kaldmatbordet skulle stå ferdig tirsdag morgen kl. 07.00. Det var svært mange detaljer som skulle på plass i siste liten. Det gikk med et skrik, sier manager for det norske kokkelandslaget, Jostein Medhus.

I likhet med Medhus er også manager for Det norske juniorkokkelandslaget svært godt fornøyd med lagets innsats.

– Vi har trent hardt og målrettet for å oppnå disse resultatene. Det er utrolig kjekt å lede et lag med så mange flotte ungdommer. Vi var veldig nær gullmedaljen, men å oppnå sølv i OL er en stor bragd, sier Svae.

Glade sølvvinnere på det norske kokkelandslaget. Fra venstre Jan Robin Ektvedt, Eline Gulbrandsen, Miriam Østvik Jenssen, Arnt Skjerve, Adam S. Bjerck, Christopher Davidsen, Morten Rathe, Karl Erik Pallesen, Alexander Berg, Espen Aunaas. (Foto: NKL)

Disse var med på det norske seniorlandslaget som tok sølv totalt:

Foto: Tom Haga

Jostein Medhus – manager

Espen Aunaas - kaptein

Jan Robin Ektvedt - kokk

Alexander Berg - kokk

Miriam Østvik Jenssen - kokk

Halvar Ellingsen - kokk

Morten Sjøvik - kokk

Sølv til både juniorlandslaget og seniorlandslaget i kokke-OL i Erfurt! (Foto: Tom Haga)

Christopher Davidsen - kokk

Morten Rathe - kokk

Arnt Skjerve - kokk

Karl Erik Pallesen – kokk

Elise Liland – kokk

Adam S. Bjerck – kokk

Annemari Erlbeck - konditor

Commiser for det norske laget i Erfurt var kokkene Eirik Thomsen, Mads André Hansen og Eline Gulbrandsen

Juniorlandslaget

Geir Magnus Svae (bak til høyre) ledet juniorlandslaget til sølv. (Foto: Tom Haga)

Disse var med på norske juniorkokkelandslaget som tok sølv:

Geir Magnus Svae (manager)

Kim-Håvard Larsen (kaptein)

Øyvind B. Dalelv (kokk)

Kristin Skogen (kokk)

Christer Rødseth (kokk)

Mary-Ann Skjeie (commis/konditor)

Mads Ueland (commis/kokk)

Ozin Hassan (commis/kokk)

Mario Prinz (commis/kokk)

Les mer om bragdene på NKLs hjemmeside

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS