COLOURBOXMatsvinnKasteMat

Matsvinn i horecabransjen på dagsorden

Matsvinn, det vil si kasting av spiselig mat, står høyt på den internasjonale dagsorden. Nordisk Ministerråd arrangerer førstkommende mandag, 11. juni, en konferanse i Oslo der matsvinn innenfor hoteller, restauranter og kantiner står sentralt. Her møtes representanter fra bransjen i hele Norden, samt myndigheter og eksperter på dette aktuelle tema.

Publisert

EU ønsker å redusere mengden matavfall med 50 prosent innen 2025.(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Flere aktører vil redegjøre for sine tiltak for å bekjempe matsvinnet. En av dem er hotelldirektør Claus Thomas Petersen på Holmenkollen Park Rica Hotel. ISS og Eurest er blant de andre innlederne.

Nordisk Ministerråd har de siste årene engasjert seg sterkt i saken og har gjennom ulike rapporter fått belyst matsvinn innenfor husholdningene, dagligvare og nå sist også storhusholdningsmarkedet.

Les også: God og spiselig mat går rett i søpla

– Stort potensial i horecabransjen

Peter Sundt i Mepex Consult skal presentere en helt ny rapport om matsvinn i storhusholdning i Norden.

"

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

– Det er ingen tvil om at bransjen har stort potensial for å redusere sitt matsvinn, til beste for både miljø og økonomi, sier Peter Sundt til Horecanytt.

Han oppfordrer ledere og kjøkkensjefer til å delta for å lære og utveksle erfaringer med andre kollegaer på denne workshopen.

– Kanskje kan det også være lurt å være litt proaktiv også tanke på debatten om nye rammebetingelser på dette området, tilføyer Sundt.

EU vil halvere matsvinnet

EU ønsker nemlig å redusere mengden matavfall med hele 50 prosent innen 2025: Skal man oppnå et slikt ambisiøst mål, må alle delta, også aktørene innenfor horecabransjen.

Om det er private initiativ og tiltak eller statlige virkemidler som er løsningen, kan muligens bransjen påvirke selv.

Mer info om workshop og påmelding finner du på Ostfoldforskning.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca her

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS