Noma COLOURBOX1811403

Noma best i verden for tredje gang

København-restauranten Noma fikk av en eller annen grunn ikke tre stjerner i Guide Michelin, men befester likevel grepet som verdens beste restaurant i S. Pellegrino og Acqua Pannas oversikt over verdens 50 beste spisesteder. Sju nordiske restauranter er å finne på topp-100-listen, men nok en gang er den kjemisk fri for norske restauranter.

Publisert

Restaurant Noma i København er kåret til verdens beste - for tredje gang. (Foto: Colourbox.com)

Det er mineralvannprodusenten San Pellegrino som setter opp listen sammen med sine samarbeidspartnere.

René Redzepi.

Tre ganger

Det er tredje året på rad at Noma blir kåret til verdens beste i denne oversikten.

Den danske restauranten overtok hegemoniet i da spanske El Bulli la ned årene, og nå skal satse i en helt annen retning. Noma er for øvrig den første restauranten etter El Bulli som har toppet lista tre ganger.

"Standard-bærer for den nye nordiske bevegelsen”

Resultatet ble kunngjort i London mandag kveld etter at mer enn 800 kokker, restauratører, journalister og mateksperter hadde sagt sin mening og kåret René Redzepis restaurant til en ”standard-bærer for den nye nordiske bevegelsen”

I begrunnelsen legger juryen særlig vekt på Redzepis ”omhyggelige oppmerksomhet på detaljer og en innovativ tilgang”.

Nummer 20 på lista!

El Celler de Can Roca i Girona i Spania ble kåret til den nest beste restauranten, mens Restaurant Mugaritz i San Sebastian, også i Spania, ble kåret til den tredje beste.

Svensk på 20. plass

Interessant er det også å registrere at nok en nordisk restaurant hevder seg høyt på listen. Svenske Frantzén/Lindeberg er kåret som den 20. beste restauranten i verden.

Svenskene fortsetter med Restaurant Fäviken på 34. plass og Mathias Dahlgren (to stjerner i Guide Michelin) på 40. plass.

Danske Geranium og Rasmus Kofoed er nummer 49, mens Helsinki-restauranten Chez Dominique (også to stjerner i Guide Michelin) er nummer 56. Vi finner en ny dansk restaurant, Relae, på 75. plass.

Nok en gang er listen kjemisk fri for norske restauranter...

Se hele listen her

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS