Gaseleverburger

Comeback med gåselever- og trøffelburger

Wendy`s gjør comeback i Japan etter å ha trukket seg ut av landet for bare to år siden. Til hjelp i markedsføringen har den amerikanske hurtigmatkjeden satt en hamburger med gåseleverpaté og trøffel på menyen.

Publisert

Burgeren – med gåsleverpaté og trøffel – koster rundt 100 norske kroner. Foto: Wendy’s Japan

Burgeren koster 16 dollar, altså nærmere 100 norske kroner, og får premiere på Wendy`s restaurant i det luksuspregede shoppingdistriktet Omotesando, melder e24.se.

– Vi tror at hurtigmatmarkedet er modent for noe annet og helt annerledes, sier Ernest Higa, toppsjef for Wendy`s Japan, ifølge Bloomberg.

Wendy`s planlegger å investere milliardbeløp i Japan og kommer til å åpne 100 restauranter i den første fasen.

Etter hvert kan det komme til å bli 700 restauranter, noe som kan jevnføres med markedslederen McDonald’s som har rundt 3 330 restauranter i Japan.

I tillegg til meget hard konkurranse får Wendy`s også bryne seg på en svak økonomisk vekst i Japan.

– Med tanke på den økonomiske situasjonen må man kunne tilby noe som er unikt og spennende, sier Higa.

Satsningen i Japan er en del av Wendy`s ambisjon om å ekspandere utenfor USA, hvorfra hamburgerkjeden fikk hele 92 prosent av sine inntekter 2010.

Selskapet planlegger å tredoble antallet restauranter utenfor hjemlandet til 1 000, og leter etter samarbeidspartnere i Kina og Brasil.

Fastfood.no

"
Powered by Labrador CMS