Vinsmaking Garnacha illustrasjon

Bli vinekspert i Bergen

Nå tilbys en internasjonalt anerkjent vinutdannelse i Bergen. Kurset, som arrangeres i slutten av mai, gjennomføres i samarbeid mellom Wine & Spirit Education Trust (WSET), Kulinarisk Akademi og Knut-Espen Misje.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

WSET Intermediate Certificate passer utmerket for alle som jobber med å selge vin enten man jobber i restaurant, bar på vinmonopolet eller med import.

Kurset er ment som en grunnleggende innføring i vin og brennevin fra ulike deler av verden og gjennomføres i samarbeid med Wine & Spirit Education Trust (WSET) i England. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper.

Kurset

Kurset omfatter grunnleggende vinterminologi, vinproduksjon, beskrivelser av kvalitet og stil og introduksjon til vinsmaking. Det blir gjennomgang av verdens viktigste bordviner, musserende viner, hetviner, brennevin og andre alkoholholdige drikker.

Norsk alkohollov og helsemessige aspekter ved alkoholkonsum vies også oppmerksomhet.

Etter gjennomføring av kurset forventes kandidatene å ha kunnskap om grunnleggende prinsipper for vinsmaking og vinvurdering, samt å kunne tolke etiketter til alkoholholdige produkter fra ulike deler av verden.

Grunnlag for videre vinutdanning

Kurset anbefales som basis for å gjennomføre WSET Advanced Certificate, og er også anbefalt som grunnlag for å starte på Vinkelnerutdanningen ved Kulinarisk Akademi.

Kurset, som arrangeres på Augustin Hotel i Bergen, består av 24 timers undervisning over tre dager, mandag 21., tirsdag 22. og tirsdag 29. mai. Etter endt undervisning er det eksamen 29. mai. Kursleder er Knut Espen Misje. Kursavgiften er 7500 kroner.

Du kan melde deg på ved å sende en mail til Celine Vanson på Kulinarisk Akademi her

Du finner påmeldingsskjema her

WSET eller Wine & Spirit Education Trust

WSET eller Wine & Spirit Education Trust ble etablert i 1969 for å tilby en høyere kunnskap og utdannelse innen vin og brennevin og er i dag et internasjonalt anerkjent vinstudie. I Norge underviser KA på tre ulike nivåer som bygger på hverandre: Intermediate Certificate, Advanced Certificate og Diploma. WSET Diploma anbefales som forstudie til de som ønsker å søke verdens mest prestisjefylte vinutdannelse; Master of Wine. WSET er i dag det ledende undervisningstilbudet innen vin og brennevin og som tilbys over hele verden med over 60 programtilbydere. Kjente vinpersonligheter som MW Jancis Robinsson, MW Arne Ronold, etc. underviser ved WSET. Mer info på www.wsetglobal.com

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS