CarlsonRezidorKokker

Carlson Rezidor inspirerer fremtidens kokker

Carlson Rezidor Hotel Group inviterte nylig alle sine sisteårs kokkelærlinger til workshop og matkonkurransen ”Cook-off”. Målet var å inspirere og vise hvilke muligheter som finnes i Carlson Rezidor Hotel Group også etter endt læretid. Arrangementet ble holdt over to dager på Park Inn by Radisson Oslo Airport og Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Publisert

Carlson Rezidor Hotel Group inviterte nylig alle sine sisteårs kokkelærlinger til workshop og matkonkurransen ”Cook-off”

Carlson Hospitality og The Rezidor Hotel Group har nylig blitt til Carlson Rezidor Hotel Group. De unike mulighetene som åpner seg i verdens niende største hotellselskap ble presentert for lærlingene gjennom budskapet ”Say yes, go global, think big”.

– Ansatte i Carlson Rezidor Hotel Group har en unik mulighet til å utforske verden. Vi vil synliggjøre karrieremulighetene i selskapet for våre fantastiske lærlinger som snart har fullført sin læretid ved ett av våre hoteller i Norge, sier Fredrikke Næss Area, Human Resources Director for Norden.

– Grip sjansen og opplev verden

Gaute Birkelid, General Manager ved Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger var en av mentorene som ga lærlingene gode råd. Han delte erfaringer fra tiden som kokkelærling, og frem til stillingen han har i dag som hotelldirektør.

– Grip sjansen og opplev verden. Som kokkelærling er du vant til å jobbe hardt, og det kommer godt med i fremtiden, sier Gaute Birkelid.

Leverandører med på laget

Leverandørene BAMA, Spis, Køltzow, Oluf Lorentzen og Strøm Bibendum stilte med ekspertise og sto for mye av det faglige opplegget. De viste lærlingene blant annet sesongens frukt og grønt, fiskespesialiteter, kjøtt og vilt, samt ost- og vinsmaking. Kunnskapen de tilegnet seg fikk de nytte av under arrangementets høydepunkt; den uformelle matkonkurransen ”Cook-off”.

Ble utfordret

Kokkelærlingene var godt representert fra vårt langstrakte land. De kom fra Radisson Blu Hotel Tromsø i nord til Radisson Blu Caledonien Hotel Kristiansand i sør.

For å måle samarbeidsevne og teamwork ble lærlingene delt inn i fem grupper på kryss av hotellene.

Gruppene ble utfordret til å lage en helhetlig meny på tre retter basert på fisk, kjøtt og andre utvalgte råvarer. Etter at lærlingene fikk utdelt ingrediensene hadde de tre timer til å kokkelere frem forrett, hovedrett og dessert. Juryen la vekt på en helhetsvurdering basert på smak, presentasjon, samarbeid og kreativitet.

Imponerte juryen

Carlson Rezidor Hotel Group inviterte nylig alle sine sisteårs kokkelærlinger til workshop og matkonkurransen ”Cook-off . Vinnerne sitter på første rad. Fra venstre Karl Johan Wirkola Radisson Blu Plaza Hotel, Hanna Øren, Radisson Blu Tromsø og Michal Norheim, Radisson Blu Hotel Norge Bergen. Andre rekke fra venstre: Bård Undahl, Executive Chef Radisson Blu Gardemoen, Catherine Oppgård – Executive Chef Radisson Blu Scandinavia, Britt Strand – Executive Chef Radisson Blu Oslo Plaza og Kai Vianden – Execuitve Chef Radisson Blu Nydalen.

Det var lærlingene Karl Johan Wirkola fra Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo, Hanna Øren fra Radisson Blu Hotel i Tromsø og Michal Norheim Radisson Blu Hotel Norge i Bergen som gikk av med seieren.

– Vi er utrolig glade og overrasket over å ha vunnet beste treretters. Det var utrolig mange sterke kandidater som deltok, og vi blir derfor ekstra stolte når vår treretters falt best i smak. Vi har lært utrolig mye de siste to dagene, sier Michal Norheim.

Juryen var imponert over resultatene og ferdighetene til alle kokkelærlingene.

– Jeg er veldig imponert over resultatet med tanke på at de kun har to års erfaring bak seg. Alle rettene hadde et element av kreativitet og kvalitet, men vi kunne bare plukke ut én vinner, sier Kai Vianden, Executive Chef fra Radisson Blu Nydalen.

Les også: Etablerer Carlson Rezidor Hotel Group

Carlson Rezidor Hotel Group

The Carlson Rezidor Hotel Group – etablert tidlig i 2012. Carlson Rezidor Hotel Groups portofolio omfatter mer enn 1300 hoteller.

Konsernet er tilstede i 80 land over hele verden, og har sterke globale merkevarer (Radisson Blu, Radisson, Country Inns & Suites By CarlsonSM, Park Inn by Radisson, Hotel Missoni og Park Plaza.

" På de fleste av konsernets hoteller kan gjester nyte godt av lojalitetsprogrammet Club Carlson, et av verdens beste lojalitetsprogram. Carlson Rezidor Hotel Group og konsernets varemerker har mer enn 80 000 mennesker ansatt.Carlson Rezidor Hotel Group har sitt hovedkontor i Minneapolis, Minnesota, USA og i Brussel, Belgia.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS