Trondheim Her lages Lammepølse
Trondheim Her lages Lammepølse

Unge søker mot matfatet

Med 24 000 tilhengere på Facebook-kampanjen Den store klasseturen har NHO Reiseliv klart å treffe ungdommen der de er og bidratt til at flere har fått øynene opp for en karriere innenfor reiselivsnæringen. I Hedmark meldes det som rekordsøkning til restaurant og matfag.

Publisert

Ungdomsskoleelever har fått øynene opp for en karriere innenfor reiselivsnæringen (Illustrasjonsfoto: Privat)

For reiselivsnæringen er faglært arbeidskraft nøkkelen til fremtidig suksess. Interessen for informasjon om utdannings- og karrieremuligheter i reiselivsnæringen har aldri vært større, og vi tror rekordinteressen vil bidra til at enda flere velger yrkesfaglig utdanning i år, sier direktør for kommunikasjon og næringspolitikk i NHO Reiseliv, Kristin Gyldenskog.

Kokk, servitør, reiselivsmedarbeider og resepsjonist

NHO Reiselivs medlemsbedrifter melder at mangel på faglært arbeidskraft er en av de største utfordringene de har i årene fremover. Kampen om å tiltrekke seg ungdommene er derfor viktigere enn noen gang for å sikre rekruttering av unge til yrkene kokk, servitør, reiselivsmedarbeider og resepsjonist.

‒ På tre måneder fikk vi 24 000 tilhengere på rekrutteringskampanjens Facebook-side Den store klasseturen, og 32 000 unike besøk på kampanjesiden www.verdenerdin.no. Responsen vitner om at mange ungdomsskoleelever vurderer karrieremulighetene i reiselivet som relevante. Vi håper interessen viderefører den positive søknadstrenden vi har sett de to siste årene, sier Gyldenskog.

Ungdomsskoletrinnet

Kampanjen Den store klasseturen er rettet mot ungdom i alderen 13-16 år, hvor en heldig 9. eller 10. klasse kan vinne en tur for hele klassen til Oslo.

I premien inngår blant annet kokkekurs, middag på en av Oslos beste restauranter, privat fest på et av Oslo utesteder og en eksklusiv minikonsert med Tone Damli. Kampanjen ble avsluttet 1. mars, da det var frist for valg av videregående opplæring.

Søker mot matfatet

Hamar Arbeiderblad på nett melder om stor interesse for restaurant og matfag i Hedmark.

7682 unge hedmarkinger har søkt videregående skole. Det er 150 flere enn i fjor. Restaurant og matfag er årets store vinner, skriver HA på nett.

Les hele saken på Hamar Arbeiderblads nettside

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"