GeirSkeieStrinda1

Skeie inspirerte Strinda-elevene

Samarbeidet mellom restaurant- og matfag på Strinda videregående skole og firmaet Famosa har resultert i flere storfine besøk denne våren. Først besøkte Øyvind Bøe Dalelv skolen. Denne gangen var Bocuse d’Or-vinner Geir Skeie på skolen for å inspirere elevene.

Publisert

Geir Skeie inspirerte elevene på restaurant- og matfag på Strinda videregående skole - med råvarer fra havet.

– På nytt fikk elevene boltre seg i de absolutt beste råvarene som kan fremskaffes fra regionen vår, melder avdelingsleder for restaurant- og matfag på Strinda videregående skole, Geir Rune Larsen.

– Elevene fikk oppleve å jobbe med en kokk i verdensklasse og uttrykte også at dette er motiverende for den videre yrkeskarrieren, melder Larsen.

Les om da Øyvind Bøe Dalelv besøkte skolen her

Dette laget elevene

Menyen, som elevene var med å lage, og som ble servert, besto av følgende retter:

Sjøkreps

Varm sjøkrepspudding tilsmakt appelsin og fennikel med pannestekt sjøkreps, fennikel og grønn asparges.

Kamskjell og klippfisk

Grillet kamskjell tilsmakt rosmarin og timian med brandad, klippfiskflak, tomatvinaigrette og klippfiskskum.

Frøyalaks og blåskjell

Estragon og sitronbakt Frøya laks med frikasse på hvit asparges, nykål, blomkål, nypoteter, reker og blåskjell, grønn ertepuré og luftig blåskjellsaus.

Rabarbra og jordbær

Vaniljebakt rabarbra på surmelks krem med rabarbrabuljong, jordbær, jordbærsorbet og sukkerkavring.

Se flere bilder fra Geir Skeies besøk på Strinda videregående skole her

Les mer om Famosastipendet her

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på Horeca i dag.

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS