VertshusetRørosEksteriør (6)

Prestisjetung reiselivspris til Destinasjon Røros

Destinasjon Røros er tildelt den prestisjefylte prisen Tourism for Tomorrow i kategorien Destination Stewardship. Det skjedde under World Travel & Tourism Councils (WTTC) prisseremoni i Tokyo.

Publisert

Destinasjon Røros er tildelt den prestisjefylte prisen Tourism for Tomorrow i kategorien Destination Stewardship. (Foto: Morten Holt)

Prisen regnes for å være en av de mest anerkjente i industrien og ble utdelt under en stor prisseremoni under WTTCs Global Summit i Tokyo. Over 1000 ledere fra den internasjonale reise - og turistnæringen var samlet på det som regnes som en av de aller viktigste møteplassene for bransjen.

– Stor anerkjennelse for Røros

Reiselivsdirektør Linda Ramberg og prosjektleder for Bærekraftspiloten i Destinasjon Røros, Hilde Bergebakken, var til stede i Japan og mottok den høythengende prisen. Det var en stolt reiselivssjef som plukket opp den gjeve prisen foran ledende bransjefolk, ministere og internasjonal presse.

– Dette er en stor og viktig anerkjennelse for Destinasjon Røros – som alle aktørene i regionen har vært med å bidra til. Det er samhandling og fokus på bevaring og videreutvikling som har gjort dette mulig, sier Linda Ramberg, som er reiselivsdirektør i Destinasjon Røros.

– Norge og Røros i toppsjiktet

– Vi ønsker å gratulere Røros med denne flotte prisen. Dette er første gang en norsk kandidat har vunnet en Tourism of Tomorrow pris. Med denne prisen viser Norge og Røros seg helt i toppsjiktet innenfor bærekraftig reiseliv, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Destination Stewardship

Destinasjon Røros vant i kategorien Destination Stewardship, og mottok prisen for organisasjonens arbeid med et bærekraftig reiselivsutviklingsprogram som tar opp i seg både sosiale, kulturelle, miljømessige og økonomiske forhold for de mange ulike aktørene innen reiseliv i regionen. De andre finalistene i kategorien Destination Stewardship er Misool Eco Resort, Indonesia og Tanabe City, Japan.

Tourism for Tomorrow Awards deles ut innen fire kategorier som skal vise hvordan destinasjonsutvikling kan styres i henhold til bærekraftsprinsipper. Disse er: Global Tourism Business Award, Conservation Award, Community Benefit Award and Destination Stewardship Award.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS