NM kjøttprodukter2

Klart for NM i kjøttprodukter

Det er klart for NM i kjøttprodukter 2012. I år er det rundt 500 produkter påmeldt for bedømming, og i dag, torsdag og fredag er det spesielt søkelys på grill. For kjøttbransjen er dette det viktigste arrangementet for smakstesting. I år er det også egen horecaklasse.

Publisert

Dommer Rolf Kristiansen i aksjon i en tidligere utgave av NM i kjøttprodukter. (Foto: KLF)

Over tre dager skal juryen smake seg frem til Norges beste kjøttprodukter.

Hvem lager Norges beste ostepølse? Eller den beste karbonadekaka? Og kan vi egentlig bestemme hvilket produkt fra den tradisjonsrike spekematen som er best?

Også handelen begynner å få øynene opp for kåringen. Et kvalitetsstempel som gull i NM løftes i større grad enn før frem ved presentasjon og plassering i butikkene.

Egen kategori for storhusholdning

– I årets konkurranse er det også en egen kategori for horecapålegg. Storpakningspålegg: Volumprodukt av pålegg i økonomisegmentet til storhusholdning (horeca og institusjonskjøkken). Produkter som kokt skinke, hamburgerrygg, skolerull, og lignende. Denne gruppen er rettet mot industribedrifter som leverer til storhusholdning og produktet må selges i dette markedet i større volum, melder Svein-Erik Eide i arrangørstaben.

Prisutdeling 10. mai

Bedømming foregår på Etterstad videregående skole 25. til 27.april. Juryen består av tolv svært erfarne fagfolk. Prisene deles for øvrig ut torsdag 10. mai, der det hele startes med et åpent fagseminar på Sjømannskolen i Oslo kombinert med utdeling av priser og medaljer fra 13.30 til 17.30.

NM i Kjøttprodukter

I 1983 inviterte kjøttbransjen for første gang til fagkonkurranse. Bransjen har omfavnet muligheten til å vise stolthet, kvalitet og bredde. Opplysningskontor, leverandører og øvrig fagmiljø bidrar sterkt i gjennomføringen og sikrer troverdighet og høyt nivå.

I 1994 ble det for første gang kåret en Norgesmester.

For bedriftene er NM en effektiv arena for testing av egne produkter. Tilbakemeldingene på smak og konsistens fra fagdommerne gir en viktig pekepinn på hvordan produktene kan perfeksjoneres.Titler og edelt metall i NM er viktig for de ansatte som hver dag jobber med å få frem de beste produktene. Forbrukerne, innkjøpere og media legger merke til hvilke produkter og bedrifter som gjør det bra.

NM i kjøttprodukter er åpen for alle bedrifter, og arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjens Servicekontor.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS