Mills logo
Mills logo

En omkommet etter Mills-eksplosjon

En person er bekreftet omkommet og tre er skadet etter en voldsom propaneksplosjon på majonesfabrikken til Mills på Østsiden i Fredrikstad klokka 16.18 mandag ettermiddag. Folk ble evakuert fra området og politiet ba folk om å holde seg unna i lang tid etter eksplosjonen.

Publisert

Redningsmannskaper lette i ettermiddag gjennom Mills-fabrikken etter mulige savnede etter eksplosjonen i Fredrikstad, men mye tyder på at status blir en omkommet og tre skadet.

- Det har vært en større gasseksplosjon på Mills-fabrikken i Fredrikstad. En person er bekreftet omkommet og tre personer er bekreftet skadet. Politi og redningsmannskaper er på stedet, opplyses det fra Østfold politidistrikt.

Trolig i forbindelse med service

Fabrikksjef Hilde Fløgstad opplyser til Dagbladet at eksplosjonen trolig skjedde i forbindelse service på en gasstank på fabrikken.

En fryktelig eksplosjon

Eksplosjonen kunne høres over store deler av Fredrikstad mandag ettermiddag.

Flere av bygningene i nærheten har også fått store skader, deriblant Biltemas store butikk like i nærheten. Der skal glassfasaden ha blåst inn. Også Rema 1000-butikken like i nærheten har fått omfattende skader.

- Det var en fryktelig eksplosjon. Mills-fabrikken er helt knust. Nå har vi fått beskjed om å evakuere - gass skal visstnok sive ut for øyeblikket, sier Cato Saxegaard, som har kontor i Biltema-bygget, til Fredrikstad Blad.

Kan være døde

Han har selv ikke sett noen skadde, men kunne rapportere om mye mannskaper fra alle nødetater på stedet.

Mills-fabrikken ligger like i nærheten av Fredrikstad-brua. Store deler av området ser ut som en slagmark, med ødelagte bygninger og trær som ligger over veien.

IJ-leder blåst i grøfta

Også Institutt for Journalistikk (IJ) ligger like i nærheten:

– Jeg syklet på vei hjem fra jobb i Gamlebyen, og var midt i det da det smalt, forteller Frode Rekve, leder for IJ. Han forteller til Fredrikstad Blad at han ble kastet av sykkelen, og havnet i grøften sammen med sykkelen.

– Jeg holdt meg rundt hodet, og fikk noen flenger i ryggen og det ene låret, sier Rekve.

Les mer om saken på Fredrikstad Blads nettsider

Les også mer på Demokratens nettsider

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS