Rica norsk flagg

Rica Hotels overtar Olympiatoppen

Olympiatoppens sportshotell skal fra årsskiftet 2011/2012 driftes av Rica Hotels. Dermed blir samarbeidsbåndene mellom Rica-kjeden og norsk idrett ytterligere forsterket.

Publisert

Tilknytningen til Rica Hotels vil innebære en oppgradering av både rom, øvrige fasiliteter og serveringstilbud, men har også et klart langsiktig perspektiv.

Rica Hotels ønsker å være med på laget når Olympiatoppens/NIHs utbyggingsplaner, ”Campus Sognsvann”, blir realisert.

Langt samarbeid

Rica Hotels og norsk idrett har et langt og lojalt samarbeid. Gjennom 16 år har hotellkjeden tilbudt idretten rabatterte priser, og vært idrettsorganisasjonens foretrukne hotell.

Samarbeidet har også vært knyttet til kosthold og ernæring, og Rica-hotellenes frokoster, utviklet i samarbeid med Olympiatoppen, har vunnet en rekke kåringer i bransjen. Nå utvides altså samarbeidet, og Rica-hotellenes gjestfrihet skal prege Olympiatoppens hotell.

Tilrettelegge for utøverne

- Vår viktigste oppgave er å tilrettelegge for at våre topputøvere kan prestere optimalt. I det bildet er det viktig med god søvn, trivsel, riktig og velsmakende mat, samt god restitusjon og hvile under treningssamlinger på Olympiatoppen. Når sportshotellet nå skal driftes av Rica Hotels, ser vi fram til et ytterligere løft på disse områdene. Vi tror også at Rica Hotels vil bidra til å forsterke følelsen av å være ”hjemme” når utøverne bor her på Olympiatoppen, sier toppidrettssjef Jarle Aambø.

Prestasjons- og treningssenter

Over nyttår vil altså sportshotellet ved Sognsvann fremstå i ny drakt, og toppidrettsutøverne vil oppleve mange av Rica-hotellenes kvaliteter. Avtalen gjelder i første omgang for tre år, med opsjon på ytterligere to. Men begge parter tenker langsiktig.

Det er en kjent sak at Olympiatoppen og Norges Idrettshøgskole har planer om å bygge ut et større prestasjons- og treningssenter sammen, også kjent som ”Campus Sognsvann”.

- Olympiatoppens drøm er å realisere et senter for prestasjonsutvikling sammen med NIH. En vesentlig del av et slikt prosjekt vil være et overnattingssted med kvalitet på fasilitetene og god kapasitet, slik at vi kan styrke tilbudet til idrettene. Rica Hotels, med sin kompetanse innen utvikling og drift av hoteller, blir en viktig sparringspartner for oss i dette arbeidet, sier Kristin Felde, utviklingssjef i Olympiatoppen, som også varsler nye samarbeidsprosjekter mellom Rica Hotels og Olympiatoppen i tiden fremover.

Viktig å engasjere seg i idretten

- Engasjementet vårt i norsk idrett er viktig for oss, og driften av hotellet på Olympiatoppen gir oss et nytt ben å stå på i dette samarbeidet. Vi er opptatt av å utvikle oss videre sammen med idretten, både når det gjelder bredde- og toppidrett, sier Pål Semb-Johansson, kommersiell direktør i Rica Hotels.

- Vi ser blant annet for oss flere prosjekter sammen med ernæringsavdelingen på Olympiatoppen i fremtiden. Virkelig spennende blir det også å jobbe sammen med idretten om utviklingen av ”Campus Sognsvann”, som vi har stor tro på, sier Semb-Johansson.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS