COLOURBOXCocktaildrink1

Norgesmesterskapet i Cocktail 2011 i helga

48 deltakere er klare for finalerundene i "Norgesmesterskap i Cocktail 2011", som arrangeres på Radisson Blu Royal Garden Hotel i Trondheim i dag fredag 25. og i morgen lørdag 26. mars. Norsk Bartender Forening (NBF) står bak arrangementet, som foregår årlig.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

– Vinneren av NM skal representere NBF og Norge i det påfølgende verdensmesterskapet, som høsten 2011 arrangeres i Warszawa fra 23. til 28. oktober 2011. Det er kun medlemmer av NBF som kan representere Norge i VM. VM arrangeres av IBA (International Bartender Association), opplyser Roar Hildonen i arrangementskomiteen i en pressemelding.

Roar Hildonen. (Foto: Privat)

Om konkurransen

”Konkurransen starter ute i seksjonene. Hver seksjon avholder sin kvalifiseringskonkurranse på høsten hvert år mellom september og november. Antall resepter levert inn i hver seksjon bestemmer hvor mange deltagere hver seksjon får med til NM. Det er totalt 48 deltakere i NM hvert år. Drinkene som tillages av de enkelte konkurrentene under NM er egenkomponert og kan ikke ha blitt tillaget tidligere”, opplyses det i meldingen.

Todelt konkurranse

Konkurransen er delt inn i to deler:

* Innledende runde fredag 25. mars der alle 48 deltakerne er med. Beregnet ferdig kl 18.00.

* De 12 beste fra første dag deltar i finalerunden lørdag 26. mars med start klokka 14.00. Vinneren vil bli annonsert cirka klokka 16.30.

Norsk Bartender Forening

* Ble etablert av åtte bartendere på Regnbuen i Oslo 6. oktober 1949. Foreningens første navn var Oslo Bartender Club.

* Foreningens første president var Arne Normann.

* I 1952 ble foreningen opptatt som medlem i IBA (International Bartenders Association).

* NBF er organisert i seks geografiske regioner/seksjoner; Østlandet, Sørlandet, Sørvestlandet, Vestenfjeldske, MidtNorge og NordNorge.

* Hovedstyret velges av Generalforsamlingen i henhold til NBFs vedtekter.

* NBF er en uavhengig interesseorganisasjon til fremme for bartenderyrket.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS