magertkjottbredde.jpg

Mager kjøttrekord

Vi storhandler magert kjøtt i januar, viser ferske salgstall.

Publisert

Kyllingfilet med råkost er en av de sunne rettene www.matprat.no har oppskriften til. Foto: Synøve Dreyer

De to første ukene i januar ble det solgt fem prosent mer kylling og kalkun enn i samme periode i fjor. Det er ny rekord, viser tall fra Nortura.

Fjørfe øker mest

– Økningen er størst for magert kjøtt av kylling og kalkun, mens det er stabilt for magre produkter av svin og storfe, sier salgssjef Yngve Stender i Prior og Gilde.

– Folk har nok dessuten spist mye rester etter jul og nyttår til langt ut i januar, og det har blitt mange hverdagsmiddager med kjøttdeig, som har økt med hele ti prosent, sier Stender.

Sunne oppskrifter

Informasjonssjef Åse Kringlebotn i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, sier de opplever stor interesse for sunne oppskrifter i januar.

– De fleste av oss har nok godt av å redusere kaloriinntaket i januar og spise litt sunnere. Mange er motivert for å legge om kostholdet på nyåret.

MatPrat har utviklet over 300 sunne oppskrifter der man også får en beregning av næringsinnholdet.

(Newswire)

Powered by Labrador CMS