BarbieQGrillgull2011-3
BarbieQGrillgull2011-3

Grillgull til BarbieQ

Over varm røyk under stekende sol kjempet Team BarbieQ seg helt til topps i NM i grilling i Sofienbergparken lørdag. De nye grillmesterne lovte på forhånd at de skulle satse hardt for å skille seg ut – og det klarte de. Det svært publikumsvennlige norgesmesterskapet i grilling besto av mange smaksprøver, musikk og sosial sommerstemning.

Publisert

Vinnerne av NM i grilling, Team BarbieQ, fikk seg en god dusj champis fra fjorårts vinnere, Sviddmat.no. Lagleder Jan Ivar Nykvist med pokalen. (Foto: Johnny Syversen)

Team BarbieQ imponerte med det meste av det de leverte, og kunne til slutt hente hjem den gyldne pokalen.

– Vi klarte det! Barbie er tilbake, jublet lagleder Jan Ivar Nykvist mens champisen sildret ned fra håret.

På sølv- og bronseplass kom Krosby Burningteam og Sviddmat.no – også de strålende fornøyde med dagen og innsatsen.

Imponerte folk og fag

Marius Eriksen på vinnerlaget Team BarbieQ viser stolt frem noen av innleveringene, med god støtte fra en pen kortstokk barbiedukker. – Ideen til å kjøre full barbie fikk vi under en konkurranse i Tyskland – og da ga lagnavnet seg selv, sier han. (Foto: Johnny Syversen)

Grill-NM ble arrangert for 7. gang i år. – Vi er veldig imponert over lagene. Nivået var høyt i teten, sier arrangør Bjørn Tore Teigen i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

I underkant av 90 grillelskere fordelt på 14 lag feiret og konkurrerte, lo og svettet over grillene. Til bestemte tidsfrister løp de over plassen for å levere maten til dommerne.

– Mmm, denne sausen var god, mumlet smaksdommerne i hvite frakker i kor, satte brillene på nesen og noterte i skjemaet sitt.

– Dette kunne jeg gjerne hatt til middag – med en god rødvin til. Mørt og fint, godt avstemt, fortsetter dommer og pølsemakermester Marie Steinslien om rett nummer 14.

Et stykke bortenfor sitter spente folkedommere. De har vært rundt hos de ulike lagene og fått noen tips. Nå får de første rett servert – og selv plastkniven sklir fint igjennom kjøttet. – Det er et godt tegn. Den var mør og fin, sier Craig Jøntvedt.

Vinnerlaget Team BarbieQ imponerte både folkejuryen og fagjuryen. Det gjorde også mange av de andre lagene. – Det har vært mye kreativ bruk av ingredienser og råvarer. Her har det også vært mye matglede, sier hoveddommer Trine Thorkildsen, som er særlig fornøyd med at lagene har vist at sunn mat ikke trenger å være kjedelig.

Med barbie på laget

De entusiastiske grillerne på Team BarbieQ klarte tydeligvis også å innfri kravet om å levere sunn mat, og viste tidlig i konkurransen at de var sultne på gull. Etter kåringen av tre klassevinnere og triveligste stand, ble det klart at Sviddmat.no, fjorårets vinner, måtte gi fra seg pokalen.

– Vi er veldig fornøyde med det vi har levert. Den største utfordringen i år var å sørge for sunn mat i tillegg til at det skal være godt, sier en stolt Nykvist.

Også standen, dekorert med barbieeffekter, er han fornøyd med.

– Vi har tatt den helt ut. Dette skal være sosialt og gøy, sa han før gullfeiringen startet.

Pressenytt

"
Powered by Labrador CMS