Fastfoodmeny.jpg
Fastfoodmeny.jpg

50 spisesteder politianmeldt

I en hemmelig storkontroll er en rekke restauranter, kafeer og gatekjøkken i Oslo tatt og anmeldt for svart omsetning. Kvitteringene ble aldri registrert på kassaapparatet.

Publisert

Ofte svart omsetning kafeer, restauranter og gatekjøkken. (Illustrasjonsfoto)

Det melder aftenposten.no/okonomi. Ved svært mange steder ble det avdekket store kontantbeløp som ikke ble slått inn på kassen, men isteden gikk utenom omsetningen.

Ved 50 steder var tilfellene så grove at de blir anmeldt til politiet for svart omsetning. Ofte er omsetningen langt under leieprisen for lokalet, står ikke i forhold til hvor stor restauranten er eller hvor mange som jobber der, og dekker ikke engang minstelønn for de ansatte. Ved flere steder ble ikke kontantomsetningen registrert i det hele tatt, ifølge Skatt Øst.

Gro Smogeli, politiinspektør og leder ved finans- og miljøseksjonen ved Oslo politidistrikt, mener tallene fra storkontrollen er urovekkende.

- Det er rett og lett er for mange serveringssteder i Oslo til at det kan være lønnsomt. Mange er kun ute etter raske penger. Samtidig opplever vi at det ikke er tilstrekkelig vilje i bransjen til å rydde opp i dette, som er straffbar virksomhet, sier hun til aftenposten.no.

Fastfood.no

"
Powered by Labrador CMS