SkiVMMat Nett

Slik lager du rask og enkel VM-mat

120 timer direktesending fra VM i Oslo fordelt på 10 dager. Her trengs det TV-mat. Nordmenn så i gjennomsnitt tre timer og tre minutter på TV daglig i 2010. Og det mest populære programmet i 2010 var den internasjonale finalen i Grand Prix, men etter topplasseringen er det OL-sending på OL-sending som fenget nordmennene foran skjermen. Se noen enkle oppskrifter her.

Publisert

Derfor er det god grunn til å tro at det blir mange timer foran skjermen fra VM-åpningen.

Nærmere 120 timer direktesending blir vi servert av NRK under de 10 VM-dagene.

En egen VM-omslett

For å holde ut maratonsendingene uten full kollaps, er det viktig å sørge for jevn og god påfyll av næring. Maten må selvsagt være rask å lage, smake godt, enkel å spise foran TV-en uten for mye søl og gi nok energi til å ta bølgen en gang i halvtimen.

– Derfor har vi også valgt å lage en egen VM-omelett, forteller matrådgiver Magnus Tvedt-Øresland, ved MatPrat. Sammen med matfaglige kollegaer har han kommet frem til en omelett med rot i gode norske råvarer. – VM er ikke bare en mulighet for oss til å hylle de norske idrettsheltene, men også til å slå et slag for den gode norske maten, sier Tvedt-Øresland. Og lover at VM-omelett står til gull.

- Det er bare å benke seg i sofaen og la festen begynne.

Ikke slowfood...

* Omelett er super VM-mat! Med to egg, litt vann og en liten, varm stekepanne tar det ikke mer enn et par minutter før du har maten på bordet. Omelett kan du variere i det uendelige.

* En stor porsjon pastasalat er raskt å lage og holder seg flere dager i kjøleskapet. Den fungerer utmerket som en selvstendig rett, men kan også serveres som tilbehør til for eksempel biff eller kyllinglår.

* Grillede kyllinglår eller kyllingklubber gjør seg selv i ovnen og er super håndmat, Med en skål dip og litt god salat til redder du kvelden.

* Med brød, ost, bacon, kjøttpålegg, salat og litt tomat i huset har du alt du trenger for å lage fristende ostesmørbrød eller doble sandwicher. En pakke polarbrød er også et supert utgangspunkt for herlige varme og kalde blingser.

VM-omeletten

I disse VM-tider kan det være greit å være like rask på kjøkkenet som utøverne er i skisporet. Denne omeletten egner seg like godt som turmat som tv-mat.

Ingredienser (1 porsjon)

2 egg

2 ss vann

¼ ts pepper

1 ss margarin til steking

3 skiver fenalår

2 ss snøfrisk

1 stk vårløk, hakket

Fremgangsmåte: 1) Visp sammen egg, vann, pepper og Snøfrisk. Pannen må være så varm at margarinen freser når den slippes i. Hell i røren og trekk den stivnede røren inn mot midten. 2) Legg fenalår og hakket vårløk på den ene halvparten når eggeblandingen er nesten stivnet. La omeletten steke noen sekunder før den andre halvparten brettes over.

Server nylaget omelett med godt brød og gjerne en salat til.

Flere gode VM-oppskrifter og andre oppskrifter finner du på www.matprat.no

"
Powered by Labrador CMS