giskebredde.jpg

Serverte Bacalhau da Noruega i Brasil

Nærings- og handelsminister Trond Giske serverte nylig norsk klippfisk til kunder på et supermarked i Rio de Janeiro. – En populær vare som gjør det stadig bedre på det brasilianske markedet, sier statsråden. Prezunic Supermarket i Botafogo yret av liv da statsråd Trond Giske kom på besøk for å profilere norsk klippfisk.

Publisert

- Norge har eksportert klippfisk til Brasil i over 170 år, og når brasilianere hører at du er fra Norge er det første svaret deres ”Bacalhau”. At eksporten av denne varen økte med hele 30 prosent i fjor, viser tydelig at brasilianerne vet å sette pris på klippfisken vår. Og den sterke økonomiske veksten i Brasil lover godt for videre vekst, sier Giske.

Nærings- og handelsminister Trond Giske serverte nylig norsk klippfisk til kunder på et supermarked i Rio de Janeiro.

Største enkeltmarked

Brasil er nå det største enkeltmarkedet for norsk klippfisk, og tar imot 36 prosent av all den klippfisk som vi eksporterer globalt.

- Med en så lang historie er det klart at vi ønsker å bidra til å bygge opp denne næringen videre. Det er lange tradisjoner og familiebånd både på eksportørsiden i Norge og på importørsiden i Brasil, når det gjelder klippfiskhandelen, sier Giske.

Et godt eksportår

I fjor ble det eksportert sjømat til en verdi av 1,3 mrd kroner fra Norge til Brasil. Av dette utgjorde klippfisk nesten 98 prosent. Det gjorde 2010 til det beste eksportåret noensinne til Brasil med unntak av toppåret i 1998. Klippfisk utgjør 23 prosent av totaleksporten av varer fra Norge til Brasil.

- Brasilianske myndigheter har et uttalt mål om å øke forbruket av fisk per person per år til 12 kilo innenfor de neste tre årene. De er på god vei til å klare dette, og antall kilo fisk per person har økt fra 7,3 til 9 kilo på de fire siste årene. Dette er positivt for norsk fiskeeksport, sier Giske.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS