Kaffe illustrasjon

En av fem blir gretne uten morgenkaffe

Dersom du møter en morgengretten kollega er det grunn til å tro at han ikke har fått drukket kaffen sin. For seks av 10 nordmenn er kaffe en viktig del av morgenritualet. Hver femte kaffedrikker skulle ønske de hadde bedre tid til å lage kaffe om morgenen. Like mange innrømmer til og med at manglende kaffe går utover humøret.

Publisert

Nordmenn vil helst ha morgenkaffen sin. (Foto: Norsk Kaffeinformasjon)

Det viser en undersøkelse utført av Norstat på vegne av Nespresso.

– Mange havner rett og slett i kaffe-klemma. Klokka har en lei tendens til å tikke raskere om morgenen enn ellers, og da er det ikke alle som har tid til å vente på trakteren. Kanskje er det én av grunnene til at kapselbasert kaffe blir stadig mer populært, sier Norden-sjef Kristen A. Hovland i Nespresso.

Kristen A. Hovland i Nespresso. (Foto: Nespresso)

Salgseksplosjon

Før jul meldte elektrokjedene at salget av kapselmaskiner gikk i været. Nespresso er den største aktøren på dette markedet i Norge

– De siste årene har bransjen doblet salget av kapselmaskiner år for år, og tallene for i fjor viser en enda større vekst. Samtidig har salget av kaffetraktere helt stagnert og falt kraftig fra toppen for noen år siden. Når 6 av 10 forteller at kaffe er en viktig del av deres morgenrituale, er det ikke rart de gjør de små investeringene som skal til for å sikre en god start på dagen med kvalitetskaffe, sier Kristen A. Hovland.

Erstattet hjemmebrent

Ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB) ligger nordmenn på verdenstoppen i kaffedrikking. Men at det skulle bli en morgendrikk var det får som trodde da kaffen kom til landet. Ifølge SSB fikk vi duften av kaffe på 1600-tallet, men særlig populær ble den ikke før på 1850-tallet.

Gjennombruddet blir satt i sammenheng med at myndighetene i 1842 la ned forbud mot hjemmebrent. Og det ble raskt meldt om ville kaffe-tilstander.

I Beretning om Sundhetstilstanden og Medicinalforholdene av 1856, den første offisielle norske helsestatistikken, ble det meldt at Brugen af varme Drikke, især Kaffe er i samme Forhold tiltaget, som Brugen af Brændeviin er aftaget.

– Siden har vi nordmenn aldri sett oss tilbake. Men fra kokekaffen har vi gått via filterkaffen og er nå på vei over på kapsler. Innen tre-fire år tror vi at andelen av kapselbaserte kaffemaskiner vil utgjøre godt over 40 prosent av totalmarkedet i Norge, sier Hovland.

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS