Kårer Årets Nyskapning 2011

De regionale juryene som har vært i aksjon i Det Norske Måltid har nominert råvarer og produkter til prisen Årets Nyskapning – i åpen klasse. Fem finalister er valgt ut.Den regionale forankringen har vært viktig i utvelgelsen, i tillegg til historie, grad av nyskapning, markedspotensial og smak. Det er Gastronomisk Institutt med Karl Erik Pallesen i spissen som har stått for den nasjonale juryeringen.

Publisert

- Her var det mye spennende, sier Pallesen rett etter at smakingen er over. - Noen av produktene kjente vi litt til fra før, men jeg ble mildt sagt positivt overrasket over mange av disse produktene. Her er det nyskapning i kombinasjon med tradisjon. Sånt liker vi, sier den blide kokken.

- Nivået på produktene som ble testet ut var meget bra. Det ble tett i teten, sier Pallesen.

Hvilket produkt som blir Årets Nyskapning 2011, blir avgjort under Det Norske Måltid 2011 i helga.

Mer informasjon Det Norske Måltid finner du på www.detnorskemaltid.no

Finalistene

Dette er finalistene:

Norpå:

Einerbærsirup fra Judiths Urtehage, Kabelvåg i Lofoten

Ikke egen hjemmeside

Midti:

Selbusjokoladen med Selbu blå fra Meium sjokoladefabrikk, Selbustrand i Sør-Trøndelag

www.meium.no

Vestpå:

Knudenosten fra Aurenes gårdsysteri, Undheim i Rogaland

Ikke egen hjemmeside.

Østpå:

Panna Cotta fra EK Gårdskjøkken, Gressvik i Østfold

www.ek-as.no

Sørpå:

Eplesirup fra Epleblomsten, Sauherad i Telemark

www.epleblomsten.no

Pressemelding

"