Gurli Ulverud nett

Veikroer får stryk: Seks av ti barnemenyer er usunne

Norske veikroer florerer av usunn mat til de minste. Ifølge DHL-guiden serverer seks av ti veikroer usunn mat til småtassene i baksetet. Det betyr at rent kjøtt og grønnsaker er byttet ut med pommes frites og pølser.

Publisert

- Det er trist å se at norske veikroer ikke tar barnas kosthold på alvor, sier kommunikasjonsdirektør i DHL Express, Gurli Ulverud.

- Det er trist å se at norske veikroer ikke tar barnas kosthold på alvor. Lenge har det vært fokus på at vokse skal spise sunnere, og vi noterer en bedring i menyutvalget til de store trafikantene. Det ser likevel ut som barnas kosthold, i alle fall langs landeveien, er forsømt, sier kommunikasjonsdirektør i DHL Express, Gurli Ulverud.

DHL-guiden er utgitt av DHL Express, med støtte fra Sergel. Det er ernæringsstudenter fra Universitetet i Oslo, som sammen med sjåfører i DHL Express, har gjennomført testene.

113 veikroer testet

Til sammen er 113 veikroer over hele landet testet. 6 av 10 serverer altså usunn mat til barna. En usunn barnemeny er definert som en meny som ikke tilbyr sunne alternativer, men kun serverer pølser, pommes frites, hamburger, pizza osv.

Pommes Frites er standard

- Vårt gjennomgående inntrykk er at barna tibys en mer usunn meny enn de voksne. Ofte ser vi på barnemenyen at standarden er poteter fritert i usunn olje (pommes frites). Derimot har de voksne ofte sunnere potetvarianter, pasta eller ris å velge mellom, sier Ingrid Oldertrøen, mastergradsstudent i Ernæring ved UIO.

Men bildet er ikke helsvart. Mange veikroer tilbyr halv porsjon av voksenmenyene til barna. Dette gir de minste et godt tilbud.

Generelt om guiden

Totalt er nærmere 113 veikroer over hele Norge testet. Søkelyset har vært på de store hovedfartsårene, E6 fra Strømstad til Trondheim, kyststrekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger, RV 7 og E16 fra Oslo til Bergen, samt utvalgte kroer i Nord-Norge. Nytt av året er guiden også har testet strekningen Trondheim-Bodø.

Les også: Marche Rygge Vest beste veikro nok en gang

- Dette er tredje år på rad vi utgir guiden, og det gledelige er av standarden på norske veikroer blir bedre og bedre. Marche Storebaug vest vant kåringen for andre året på ra. En av grunnene til at de vant var nettopp at de har tatt barna på alvor, og tilbyr enn sunn og bred meny for de minste, avslutter Ulverud.

Guiden kan lastes ned på www.dhlguiden.no

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS