Skreppa Diplom nett

Spesialitetmerket til Skreppene i Morgedal

Flatbrødprodusenten Skreppa har fått diplomene som viser at Skreppa A/S har fått godkjent sine flatbrød som spesialiteter av KSL Matmerk. Godkjenningen gir rett til bruk av Spesialitet-merket, og innebærer at flatbrødet fra Morgedal oppfyller bestemte kvalitets- og spesialitetskrav.

Publisert

Tone Gjerjordet, Inger Marie Bakås, og Gunn Rita Versto i Skreppa A/S, som nå er spesialitetsmerket. (Foto: KSL Matmerk)

De to flatbrødvariantene som nå har fått Spesialitet-merket er ”Heimebakt økologisk flatbrød frå Morgedal med mjøl frå Kvelde og smør frå Røros” og ”Heimebakt flatbrød frå Morgedal med heilnorsk mjøl og smør frå Setesdal

- Det å få sånne produkter inn i vår portefølje er med på å heve Spesialitet-merket, sa konst. adm. dir. i KSL Matmerk, Henrik Solbu, da han og kollega Frode Kristensen foretok den høytidelige overrekkelsen.

I diplomteksten blir det blant annet fremhevet at flatbrødene blir laget etter gammel oppskrift, og at Skreppa fører videre tradisjonene i Telemark.

Les også: Bedre tider på Morgedal Hotell

Tre damer bak

De tre ”skreppene” Inger Marie Bakås, Tone Gjerjordet og Gunn Rita Versto kunne fortelle at de hadde store forventninger til den videre driften nå som de har fått Spesialitet-godkjenningen. – Det er jo et kvalitetsstempel for Skreppa, sa Bakås som nå vil jobbe sammen med KSL Matmerk ut mot forbrukerne.

Frode Kristensen i KSL Matmerk kunne også fortelle at det var planlagt en ganske stor kampanje for Spesialitet-merket i høst.

Det er produksjon av flatbrød hos Skreppa rundt tre dager i uken. Og det bakes om lag 400 flatbrød i løpet av en dag.

Les også: Hjemmebakte flatbrød fra Østerdalen

Startet i 2001

Skreppa startet med sin flatbrødbakst i 2001, med et ønske om å få frem den gamle smaken av et tradisjonelt flatbrød fra Telemark. Skreppa gjorde raskt suksess og året etter oppstarten kunne de motta Bygdeutviklingsprisen for nyskapning i Telemark.

Posene som flatbrødene leveres i er de samme som for ni år siden, men i dag er teksten trykket og ikke skrevet med sprittusj som den gang.

Les mer på bedriftens hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS