Kristen A. Hovland Nordensjef Nespresso NETT

Nespresso ny Grand Cru-partner for Norsk Vinkelnerforening

Nespresso og Norsk Vinkelnerforening skal samarbeide for å sikre norske ganer en topp totalopplevelse. Nespresso har med sin Grand Cru-kaffe utviklet en serie med unike og distinkte smaker. I fjor lanserte selskapet sin Coffee Codex, en metodisk gjennomgang av hvordan man skiller de ulike smakene i kaffe rettet mot sommelierer og kjøkkensjefer.

Publisert

Kristen A. Hovland i Nespresso.

– Både kaffe og vin består av svært mange gjenkjennbare aromaer. Det er naturlig at vi nå inngår dette samarbeidet med Vinkelnerforeningen siden det er vinkelnerne som har ansvar for å sette sammen mat, vin og kaffe til en best mulig totalopplevelse for kunden, sier Kristen A. Hovland, Nordensjef for Nespresso.

Kurs i Sveits

Nespresso har også utviklet et kurstilbud spesielt for vinkelnere og kjøkkensjefer, ”Nespresso Sommelier Coffee Program” og ”Nespresso Chef Accademy”. Fire av Norges fremste sommelierer har allerede deltatt på dette programmet i Sveits.

Avtalen mellom Nespresso og Vinkelnerforeningen varer ut i 2012. Samarbeidet gir vinkelnerforeningen og Nespresso en unik mulighet til sammen å fronte viktigheten av kvaliteten som kjennetegner både gode viner og gourmet-kaffe, gjennom informasjon til alle Vinkelnerforeningens medlemmer og Nespresso sitt unike univers.

Avslutningen viktig

– Kaffe er det siste, avsluttende produktet som selges av en sommelier. Som kjent er det også det vi smaker sist vi husker best, derfor er det viktig å kjenne til kaffens aroma for å få en perfekt avslutning på måltidet, sier Ken Engebretsen, leder i Norsk Vinkelnerforening.

Både Nespresso og Norsk Vinkelnerforening er opptatt av kvalitet når man skal sette sammen kaffe, vin og mat.

– Omtrent 10 prosent av verdens kaffe er klassifisert som høyeste kvalitet. Av de 10 prosentene er det kun 1-2 prosent som lever opp til Nespresso sitt kvalitetskrav. Her kan vi også sammenligne oss med vin. Alt har med kvaliteten å gjøre, sier Kristen A. Hovland.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS