Marche Kløfta3

Marché med underskudd

DHL har kåret Marchés på Storebaug like sør for Moss til Norges beste veikro to år på rad, men økonomisk går det ikke så bra. I fjor fikk kjeden en negativ driftsmargin på 12 prosent.

Publisert

Marché på Kløfta. (Foto: Morten Holt)

Sveitsiske Marché skulle erobre veikro-Norge med kortreist mat og økologiske grønnsaker, da de entret banen for noen år siden.

Men satsingen så langt har vært et tapsprosjekt. Det skriver Finansavisen.

Omsetningsnedgang i fjor

I 2009 hadde selskapet en omsetning på 117 millioner kroner i Norge, noe som var en nedgang på fem millioner kroner fra 2008. Driftsresultatet endte på minus 14,2 millioner kroner, mens resultatet før skatt ble på minus 16,9 millioner kroner.

- 2010 er bedre

– 2009 var et spennende og krevende år. Finanskrisen satte jo sitt preg på året og resulterte i fortsatt nedgang i omsetning hos oss i likhet med mange andre i restaurantbransjen. Men så langt i 2010 er resultatet bedre enn i fjor. Men vi sliter med omsetningen og at konseptet vårt er relativt dyrt å drifte. 2010 vil være et år hvor vi fortsatt taper penger, men det er det også budsjettert med, sier sier salgs- og markedssjef Mona Schau i Marché Restaurants Norge til Finansavisen.

"
Powered by Labrador CMS