Lisboa nett

Lisboa kåret til Europas beste turistby 2010

Lisboa er kåret til Europas beste turistby i 2010. Den portugisiske hovedstaden vant i konkurranse med ytterligere ni finalistbyer: Barcelona, London. Bilbao, København, Amsterdam, Berlin. Praha, Lyon og Helsingfors.

Publisert

Lisboa er er kåret til Europas beste turistby 2010.

I begrunnelsen til den europeiske forbrukerorganisasjonen European Consumers Association heter det:

”Byen har vært i stand til på bevare sin sjel og kulturelle rikdom”. Livskvalitet og infrastruktur, samt kulturelle og turistiske attraksjoner, var blant andre faktorer som veide tungt i bedømmelsen til juryen som bestod av både fagdommere og europeiske forbrukere.

Historikk og shopping

Lisboa tilbyr historiske og kulturelle attraksjoner kombinert med moderne shopping og det siste innen moter og klær, og et livlig uteliv med førsteklasses barer og restauranter.

Mange mener Lisboa er i ferd med å overta rollen som den europeiske byen flest ønsker å reise til for en hyggelig weekend.

Les om Belmonte-palasset i Lisboa her

Lisboa tilbyr en tilbakelent versjon av det gamle Europa. Byen har flott vær det meste av året, og har en skjønnhet preget både av latinsk temperament og byens sene 1800-talls barokkinspirerte arkitektur.

Flere har oppdaget Portugal

- Utmerkelsen understreker at flere og flere mennesker har oppdaget at Portugal er et enestående reisemål som tilbyr mange og varierte ferieopplevelser for hele familien, sier Oto Oliveira, sjef for Turismo de Portugals nordiske kontor til Boarding.no.

"
Powered by Labrador CMS