Ingers Kro Inger og Lene Berg

Klart for Ganefart og Det Norske Måltid 2010

I mai går startskuddet for to nye landsdekkende konkurranser, Ganefart 2010 (det beste spisestedet langs veien) og Det Norske Måltid 2010 (Årets produkt, Årets råvare land og Årets råvare sjø).

Publisert

Ganefart og Det Norske Måltid viser hva Norge har å by på.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen deltar ved åpningen av årets to landsdekkende konkurranser, som finner sted tirsdag 11. mai.

I begge konkurransene jaktes det på smaken av Norge.

Vinnerne på plass

Under lanseringen deltar også vinnerne av Ganefart 2008, Inger og Lene Berg, som driver Ingers Kro & Restaurant på Hovet i Hallingdal.

Inger og Lene Berg, som driver Ingers Kro & Restaurant på Hovet i Hallingdal, som vant Ganefart 2008.

Dessuten deltar Ingrid og Joar Ek fra Ek Gårdskjøkken, som i 2009 hadde Årets Produkt.

Ganefart 2010

Ganefart kårer det beste spisestedet langs vei og vann annet hvert år.

I innledende runder kåres vinnere i åtte regioner. Målet med konkurransen er å sette søkelyset på, og ikke minst få flere spisesteder som benytter norske råvarer med utgangspunkt i lokale mattradisjoner.

Ganefart er et samarbeid mellom Norges Bygdekvinnelag, Innovasjon Norge og Landbruks- og matdepartementet

Årets Produkt

Det Norske Måltid kårer Årets Produkt, Årets råvare sjø og Årets råvare land hvert år. I tillegg til de vanlige kåringene, er det dessuten satt opp en ny pris i år: Årets godbit. I de innledende rundene kjemper 54 fylkesvinnere om de tre nasjonale titlene.

DnB NOR (hovedsponsor), Næringsforeningen i Stavanger-regionen, Innovasjon Norge, Landbruks- og matdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet, Norges Kokkemesteres Landsforening, Norges Fiskarlag, Norges Bondelag, Norges Bygdekvinnelag, NHO Reiseliv og Stiftelsen Norsk Matkultur samarbeider om kåringen Det Norske Måltid 2010.

Powered by Labrador CMS