Sjømat Fursetgruppen EXPO nett

Fursetgruppen lanserer Expo-meny

Fursetgruppen vant september 2009 konkurransen om å drifte restauranten i den norske paviljongen under verdensutstillingen EXPO 2010 i Shanghai. Nå er Expo-menyen klar, og det er norsk sjømat som står i fokus.

Publisert

Bjørn Tore Furset ved Tjuvholmen Sjømagasin.

- Dette er en kjempeutfordring for oss, og vi er både stolte og ydmyke over å bli valgt som Norges representant under EXPO Shanghai 2010, sier Bjørn Tore Furset i Fursetgruppen, som presenterer den nye menyen onsdag 17. mars.

- Vi skal lage et sjømatkonsept på vår restaurant, som representerer oss, det norske kjøkken, og de norske råvarer fra havet, som etter min mening er i verdensklasse. Dette skal vi gjøre etter beste evne, men vi er selvsagt avhengig av et godt samarbeid med fiskerinæringen, sier Furset.

3000 norske kvadratmetere

Xiang Xu fra Shanghai jobber for Operarestauranten Argent i Fursetgruppen, og forbereder seg til Shanghai EXPO 2010. (Foto: Lars Opstad)

Under EXPO 2010 har Norge et areal på 3000 kvadratmeter tilgjengelig for å synliggjøre seg. Restauranten som Fursetgruppen skal drifte er en integrert del av den norske paviljongen.

Restauranten kan bespise 80 personer. I tillegg kan det serveres mat i paviljongens business- senter til det samme antall gjester.

- Vi mener at Fursetgruppen er et godt valg, og tror at de vil bidra aktivt til å vekke oppmerksomhet og begeistring blant de besøkende på verdensutstillingen i Shanghai, sier prosjektdirektør Arild Blixrud i Innovasjon Norge.

Samarbeidspartnere

Nå er Expo-menyen til Fursetgruppen klar, og det er norsk sjømat som står i fokus.

For å fremme de norske råvarene, har Fursetgruppen inngått et samarbeid med Eksportutvalget for Fisk (EFF).

I tillegg er Lerøy valgt som hovedsamarbeidspartner på levering av fersk norsk sjømat i Shanghai to ganger i uken.

Onsdag 17. mars presenteres menyen på Tjuvholmen Sjømagasin.

Fursetgruppen

* Fursetgruppen er en fremgangsrik og godt etablert restaurantgruppe som består av Ekeberg Restauranten, Ekeberg Selskapsmat på gamle Sjømannsskolen, Restaurant Havsmak, Lofoten Fiskerestaurant, Dyna Fyr, Tjuvholmen Sjømagasin, operarestaurantene Argent, Sanguine og øvrig servering i Operaen.

* Fursetgruppen er en betydelig aktør i norsk serveringsnæring. Samlet omsetning ligger på ca. 200 millioner kroner per år. Bjørn Tore Furset er innehaver av alle restaurantene som til sammen har 250 ansatte.

EXPO Shanghai

* EXPO 2010 Shanghai er ventet å bli den største verdensutstillingen i nyere tid, med flere enn 70 millioner besøkende. Verdensutstillingen finner sted fra 1. mai til 31. oktober 2010.

* Tre millioner er ventet å legge turen innom den norske paviljongen, som skal benyttes til å bygge Norges omdømme i Kina. Kina har opplevd en imponerende økonomisk vekst de senere år og er vår viktigste handelspartner i Asia. Spesielt Shanghai er et viktig knutepunkt for norsk handel og investeringer.

* Norsk mat og norske råvarer er helt essensielle i omdømmebyggingen av Norge. Eksport av norsk sjømat til Kina, inkludert Hong Kong, er forventet å passere 100 000 tonn i 2009. Eksportverdien av dette vil i følge EFF være to milliarder norske kroner.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS