Ouest-Express2

Franske stjernekokker starter fastfoodkjeder

Hurtigmat for gourmeter er en sterk trend i Frankrike. Flertallet av de mest kjente chefs har den senere tid åpnet fastfoodrestauranter.

Publisert

Ouest-Express i Lyon har stor suksess. (Foto: Ouest-Express)

Legendariske Paul Bocuse har åpnet Ouest Express i ett av Lyons forretningskvarter. Med 500–600 gjester hver dag har stedet raskt blitt en suksess. Derfor åpnes i løpet av kort tid nok en restaurant av samme på plassen foran jernbanestasjonen Lyon-Part-Dieu.

Vil starte kjede

– Vår målsetting er å optimalisere dette konseptet i Lyon, innen vi starter en kjede og etablerer restauranter runt om i Frankrike og kanskje til og med i utlandet, sier restaurantsjefen Pierre-Yves Bertrand.

Danmark vil lære

I forrige uke dro den danske fødevareminister Henrik Høegh til Lyon for å diskutere sunn mat med mesterkokken Paul Bocuse, i Ouest Express, i forbindelse med et prosjekt som går på sunnhetsmerking av fastfood i Danmark-

Han ønsker ernæringsriktige og lekre retter til en overkommelig pris, og håper svaret er å finne i Ouest Express.

Fødevareministeren vil se nærmere på gourmetburgeren som serveres på Ouest-Express. (Foto: Ouest Express)

Powered by Labrador CMS