Roses Cup4 Kristoffer Sandbakken nett

Finale i Roses Cup i dag

Tre norske bartendere, Kristoffer Sandbakken, Thomas Hjellum Johnsen og Ørjan Kønig, er blant favorittene til å vinne den første utgaven av den internasjonale bartenderkonkurransen Roses Cup. I den første finalen, som arrangeres i København i dag, er det 13 deltakere fra Danmark, Sverige, Norge og Sveits.

Publisert

Kristoffer Sandbakken, vinneren av den norske finalen, er en av tre norske deltakere i den europeiske finalen av Roses Cup.

Visjonen er, at mesterskapet med tiden skal omfatte stjernebartendere fra alle europeiske land.

Norsk finale

Thomas Hjellum Johnsen deltar for Norge i den europeiske finalen av Roses Cup i dag.

Før jul gikk den første norske versjon av bartenderkonkurransen Roses Cup av stabelen, med lokale finaler i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo.

De seks lokale vinnerne representerte sin region i Norgesfinalen i Oslo, som igjen kåret de tre beste.

Disse representerer Norge i den europeiske finalen av Roses Cup fredag 18. juni.

Les også: Kristoffer Sandbakken til topps i Roses Cup i Norge

12 eksperter i juryen

Den internasjonale juryen i finalen består av 12 eksperter fra bransjen, med visepresident Ron Busman fra The International Bar Association (I.B.A) som juryens formann.

Vurderingen gjøres på bakgrunn av kriterier som utseende, aroma, smak og samlet vurdering. Konkurransedrinken skal forberedes live foran dommerpanel og publikum, på fastsatt tid.

Team Norge

Dette er det norske laget:

"

Ørjan Kønig deltar for Norge i den europeiske finalen av Roses Cup i dag.

Kristoffer Sandbakken (26 år). Bartender på Emil & Samuel i Oslo.

Thomas Hjellum Johnsen (23 år). Bartender på ’Banco Rotto i Bergen.

Ørjan Kønig (32). Bartender på Timbuktu Bar & Restaurant i Stavanger.

- Våre tre bartendere har vist et særdeles høyt nivå, og er allerede på meget høyt plan etter internasjonal standard, sier Steinar Jensen, coach for Team Norge. Jensen driver til daglig bartenderskolen Liquid Engineers, som gjennom en årrekke har utdannet flere tusen bartendere i Norge. Alle tre har siden utvelgelsen før jul jobbet hardt med å perfeksjonere seg på sine konkurransedrinker, og det er ingen tvil om at de kan nå helt til topps i konkurransen, sier Jensen.

Powered by Labrador CMS