Farao-Rogstad3
Farao-Rogstad3

Farao Mokka og kaffe er god match

Gjøvik Chokolade tilbyr et hundretall håndlagde sjokoladevarianter. ”Farao Mokka” matcher espressobasert kaffedrikker. Kunden må være 18 år for å få lov til å kjøpe konjakksjokoladen, som inneholder ekte vare.

Publisert

Flere burde få øynene opp for meromsetning gjennom menyer med den fortreffelige kombinasjonen sjokolade + kaffe, mener Jan Rogstad.

Jan Rogstad er glad for at sjokoladefabrikken er blitt en av byens turistattraksjoner, og minst like glad for at Innovasjon Norge har listet opp Gjøvik Chokolade blant 56 eksotiske opplevelser i Ferie-Norge.

– Turistkontoret er en av de beste ambassadører for ”kanskje Norges minste sjokoladefabrikk”, som det heter på turistkontorets hjemmeside. Vi som defineres som attraksjoner, er også flinke til å samarbeide oss imellom, poengterer Rogstad.

Ikke inne i kjeder

Om han har vunnet innpass i noen kjeder?

– Nei. Men så har jeg heller ikke anstrengt meg for det. Jeg har jo så liten produksjon. Har isteden satset på store arrangement av typen Gjøvikmarken, Julemessa i Gjøviks Olympiske Fjellhall, Dyrsku’n i Seljord og Ottamart’n. Merkelig nok er det ulike typer sjokolade som går på de ulike ’marken’.

På Ottamart’n er det hvit sjokolade de er umettelige på. På Dyrsku’n skal de helst ha melkesjokolade.

I alle år var Jan Rogstad selv til stede på Dyrsku’n i Seljord. Men nå har han innledet et samarbeid med Bjørn Fossberg i Drammen, som selger Gjøvik Chokolade i sin Lamia-butikk i Drammen. Fossberg representerer nå også Totens sjokoladefabrikk også på Dyrsku’n.

Ingen klare bestselgere

- Men så har du og kundene også et hundretall sjokoladevarianter å velge blant?

– Ja, der rundt. Og ingen klare bestselgere. Hele sortimentet kommer til anvendelse. Sjokolade jeg ser kundene ikke vil ha, strykes i sortimentet.

– Det er også forbløffende små sesongvariasjoner. Julesalget er naturligvis den store toppen, men ellers er salget jevnt gjennom hele året. Turistsalget har naturlig nok en topp om sommeren. Jeg gjør litt spesielt til spesielle anledninger, sånn som Valentinsdag. Da går det en god del målsydd, hjerteformet sjokolade.

Kaffe og ”Farao Mokka”

- Om noen serveringssteder har fattet interesse for sjokoladen fra Gjøvik? – Krutt Espressobar på CC Gjøvik – det største kjøpesenteret mellom Oslo og Trondheim – serverer ”Farao Mokka” til kaffen. I vår henger Chaplin Café i midtbyen seg på. Artig, kommenterer Jan. ”Farao Mokka” er fyldig og velegnet som følge til espressobaserte kaffedrikker. Jeg har ikke noe imot at flere cafeer oppdager denne fortreffelige kombinasjonen, føyer han skyndsomt til.

Mørk og sukkerfri sjokolade

Markedstrender? – Stadig flere kjøper mørk sjokolade med 71 prosent kakao. Jo mer kakao, desto sunnere. Det skyldes det høye innholdet av antioksidanter.

Sukkerfri sjokolade blir også stadig mer populær. Det skyldes en mindre hyggelig utvikling: Det blir stadig flere diabetikere, konstaterer Gjøviks sjokoladekonge.

18-årsgrense

Det går rykter om en ekstra sterk produktvariant? – Jeg har 18-årsgrense på konjakksjokoladen. Den er fylt med ekte vare!

Fastfood.no

"
Powered by Labrador CMS