Choice logo

Clarion åpner nytt kongresshotell i Malmö

Clarion Hotels fortsetter å ekspandere i Sverige. Hotellkjeden har gjennom Choice Hotels Scandinavia tegnet en 20 års kontrakt med Skanska om å drive et nytt hotell med kongressanlegg midt i Malmö sentrum. Hotellet blir det største sentrumsnære kongressenter i Sverige og åpner i 2014.

Publisert

– Hotellet i Malmö er en strategisk viktig brikke i vår svenske satsning. Hotellet skal bli et knutepunkt for det nordiske markedet, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Choice Hotels Scandinavia.

Hotellet blir det tredje tilskuddet til Clarion-brandet denne våren, og er en av Choice og Petter Stordalens største satsinger.

Hotellet skal bli et knutepunkt for det nordiske markedet, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Choice Hotels Scandinavia.

Møteplass i sentrum

– Mitt mål er å skape en levende møteplass der mennesker kan dele kunnskap, ideer og kulturopplevelser. Store kongresshoteller ligger ofte i utkanten. Vi ønsker å utvikle et hotell som er integrert i byens puls og som kan bidra til å sette et preg på Malmö, sier Katalin Paldeak, Brand direktør for Clarion Hotels Norden.

375 hotellrom

Anlegget kommer blant annet til å romme 375 hotellrom fordelt på 21 etasjer og en kongresshall med plass til 1500 personer samt fire konferanserom for opp til 400 personer, i tillegg til mindre grupperom. Hotellet blir en del av Malmös nye konserthall.

– Vi har jobbet hardt for å fullføre prosjektet med nytt kongressanlegg, konserthus og hotell i sentrale Malmö. At vi nå får dette på plass er av stor betydning ikke bare for Malmö, men for hele regionen. Vi er glade for å ha funnet en partner med så tydelige ambisjoner. Vi ser frem til å samarbeide med Clarion og Choice Hotels på det internasjonale og nasjonale markedet, sier turistdirektør i Malmö Lars Carmén.

Nylig fikk Clarion Hotels utmerkelsen Grand Travel Award som Sveriges beste hotellkjede.

Fakta Clarkion Malmö

Hotell

Ca 18 700 m²

Ca 375 rom

Kongress

Ca 4 900 m²

Ca 1 500 plasser i kongressalen

4 store møterom for 400 personer

Konserthus

Ca 15 700 m²

1 600 plasser i konsertsal

450 plasser i Performance sal

Miljø

Kongress-, konsert- og hotellanlegget blir et grønt prosjekt med sterkt redusert energiforbruk. Hensikten er at anlegget skal sertifiseres i henhold til det internajsonale miljøsystemet LEED med sikte Platina, som er det høyeste nivå.

Hotellet, kongressanlegget og konserthuset utvikles og bygges av Skanska, og skal stå ferdig i desember 2014

Pressemelding

Powered by Labrador CMS