Rezidor Logo

50 år med Rezidor Hotel Group

Torsdag denne uka (1. juli) er det 50 år siden Rezidor Hotel Group åpnet sitt første hotell, SAS Royal Hotel i København. 50-årsjubileet skal markeres denne sommeren.

Publisert

Rezidor markerer 50-årsjubileum denne sommeren.

1. juli 1960 åpnet Rezidor dørene til selskapets første hotell, SAS Royal Hotel i København, og Rezidor var født.

I dag består konsernet av fem merkevarer med over 400 hoteller i drift eller under utvikling. Med mer enn 86 300 rom i 62 land i Europa, Midtøsten og Afrika er Rezidor et av verdens raskest voksende hotellkonsern.

Konsernsjef i Rezidor, Kurt Ritter. (Foto: Rezidor)

- Utfordrer de store kjedene

- Rezidor har vokst fra et lite, skandinavisk selskap og en utfordrer til de store kjedene, til en anerkjent global aktør. Vi kan se tilbake på en stolt historie, og fremover mot en spennende fremtid – med kurs mot fortsatt lønnsom vekst hovedsaklig i unge og fremvoksende markeder, sier konsernsjef i Rezidor, Kurt Ritter.

Verdens første designhotell

SAS Royal Hotel Copenhagen, dag Radisson Blu Royal Hotel Copenhagenm var verdens første designhotell:

Legendariske Arne Jacobsen (1902–1971) skapte designuttrykket for hotellet som SAS hadde bestilt. Etter innvielsen av en ny rute mellom USA og Skandinavia satte flyselskapet seg som mål å bygge et kompleks i nærheten av Tivoli og Hovedbanegården.

Les mer om hotellet her

Det skulle vise frem det beste av skandinavisk design og bestå av et luksushotell, et reisebyrå og en passasjerterminal. Bak den slanke, elegante fasaden skapte Arne Jacobsen et forbilde for ny, futuristisk dansk design. Noen av de mest kjente møbelkreasjonene hans ble tegnet spesielt for SAS Royal Hotel.

Rom 606

Eggstolen og svanestolen, som understreker bygningens signaturstil, er blitt samleobjekter over hele verden. Hotellets rom 606 er blitt bevart akkurat slik Arne Jacobsen tegnet det, og er et av de mest karakteristiske og fotograferte hotellrommene i verden.

Hotellet er imidlertid ikke bare et designikon – det rommer også historien om en familie: Den første og mest berømte direktøren var den sveitsiske hotellmannen Alberto Kappenberger, som i over 20 år bodde i en suite i 20. etasje sammen med sin kone og sine barn. Hans sønn Roy Al Kappenberger vokste opp i hotellet, og begynte som pikkolo da han var fire år. I dag bekler han sjefstillingen i en institusjon han kjenner fra kjeller til tak.

Hotellets familiehistorie ivaretas av den italienske gourmetrestauranten Alberto K i 20. etasje, der du kan oppleve Jacobsens originale design og det opprinnelige bestikket fra åpningen av hotellet.

Et av verdens raskest voksende hotellselskaper

SAS Royal Hotel Copenhagen var nøkkelen til suksess for Rezidor Hotel Group – som i begynnelsen gikk under navnet SAS Catering & Hotels og deretter SAS International Hotels (SIH).

Konsernet har fokusert på vekst fra starten av, og åpnet sitt første hotell utenfor Skandinavia i Kuwait i 1980. I 1994 signerte SIH en overordnet franchise-avtale med Carlson Hospitality Worldwide og dannet verdens første hotellkjede som kombinerte to merkevarer: Radisson SAS. I 1999 åpnet selskapet sitt første hotell i Afrika, og i 2000 rundet konsernet 100 hoteller i drift og under utvikling.

I 2002 underskrev Rezidor SAS Hospitality nok en avtale med Carlson, og gikk inn som franchise-taker for Carlsons merkevarer Radisson SAS, Country Inn, Park Inn og Regent i Europa, Midtøsten og Afrika.

Konsernets femte merkevare ble skapt i 2005, da Rezidor signerte en global lisensavtale med det italienske motehuset Missoni for Hotel Missoni.

400-merket er nådd

Da SAS solgte ut hotellvirksomheten i 2006, ble Rezidor notert på Stockholm-børsen og skiftet navn til Rezidor Hotel Group. Carlson er i dag den største eieren i Rezidor med 50,1 prosent av aksjene. Det er fremdeles vekst som driver Rezidor: I september 2007 nådde konsernet 300 hoteller i drift og under utvikling, og i 2010 ble 400-merket nådd. De viktigste markedene for den videre utvikling av virksomheten er vekstmarkedene Russland/SUS og Afrika, der Rezidor er blant de ledende internasjonale hotelloperatørene og forvalter en imponerende portefølje på nær 60 hoteller med over 14 400 rom (Russland/SUS) og nesten 30 hoteller med over 6100 rom (Afrika).

Utholdende toppsjef

"

Sveitsiske Kurt Ritter har ledet Rezidor i en årrekke, men takker snart av. (Foto: Rezidor)

Mannen bak Rezidors suksess de siste årene, er Kurt Ritter. Han har ledet selskapet siden 1989, og er dermed den lengstsittende konsernsjefen i hotellbransjen.

Kurt Ritter ble født i Sveits i 1947 og trådte sine barnesko i foreldrenes hotell.

Utdannelsen tok han ved prestisjetunge “Ecole Hotelière de Lausanne”. Karrieren i Rezidor begynte i 1976 med stillingen som direktør for SAS Luleå Hotel i Sverige. Senere tok han over lederposisjoner i Kuwait og Singapore, før han ble utnevnt til konsernsjef.

Ritter leder

Kurt Ritter er en visjonær og en hedersmann. Han stiller seg helhjertet bak Rezidors visjon og formålserklæring “Yes I Can!” og er i tillegg den fødte leder.

I hele hotellbransjen blir han beundret for sin gjestfrihet, sin rett på sak-innstilling og karismatiske og dynamiske personlighet. Han er mottaker av to æresdoktorater og en rekke priser, blant annet “Corporate Hotelier of the World”, “International Hotel Investment Forum Lifetime Achievement Award” og “MKG Lifetime Achievement Award”.

Rezidors historie – en tidslinje fra 1960 til 2010

"
Powered by Labrador CMS