Oslo Plaza1

Rezidor med rekordmange hotellåpninger

I løpet av 2009 åpnet The Rezidor Hotel Group 36 nye hoteller, de aller fleste Radisson Blu eller Park Inn, med 7100 nye rom i Europa, Midt-Østen og Afrika. Satsningen bidro sammenlagt til over 4000 nye arbeidsplasser.. Det er ny rekord for hotellkonsernet.

Publisert

Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo er Rezidors flaggskip i Norge. (Foto: Morten Holt)

Med disse tallene lykkes Rezidor å overgå resultatene for 2008, som med 33 hotell med 6500 nye rom, var konsernets rekordår så langt.

I løpet av perioden 2007–2009 har Rezidors antall rom i drift hatt en imponerende kumulativ økning på 41 prosent.

Tror på vekst

– Vi er stolte av å ha oppnådd dette resultatet sammen med våre eiere og utviklere, sier konsernsjef og administrerende direktør Kurt Ritter, og fortsetter:

– 2009 har hatt mange utfordringer, men Rezidor tror på vekst selv i tøffe tider.

Det Brüssel-baserte konsernet har fokus på avgiftsbaserte avtaler. Hele 87 prosent av alle nye hoteller i 2009. I tillegg satser Rezidor på vekstmarkeder som Afrika og Russland, der Rezidor er den ledende internasjonale aktøren.

Bred portefølje

Den brede porteføljen er en viktig årsak til Rezidors fremgang. Konsernet er allerede Europas ledende operatør på flytplasshotell. I løpet av 2009 økte antall flyplasshotell med åtte prosent.

Fra Radisson Blu Hotell Hamburg Airport.

Selskapet åpnet blant annet flaggskipet Radisson Blu Hotel på Hamburg Airport i Tyskland, plassert rett ved terminalene, og Radisson Blu Trondheim Airport Hotel.

Veksten i ferieanlegg vokste med over 30 prosent i løpet av 2009. Rezidor tok i mot de første gjestene til nye og ledende spa-anlegg som Radisson Radisson Blu Resort & Spa Dubrovnik i Krotia, Radisson Blu Resort & Spa Cesme i Tyrkia og Radisson Blu Resort & Thalasso Monastir i Tunisia.

Satsing på Park Inn

– Noen av høydepunktene i 2009, var også lanseringen av vårt mellomklassevaremerke Park Inn i Midt-Østen. Der åpnet vi Park Inn Al Khobar i Saudia-Arabia og Park Inn Muscat i Oman, forteller Kurt Ritter.

Rezidors aller første Park Inn-hotell åpnet så sent som i begynnelsen av 2003 i Berlin.

Bare i løpet av seks år består serien av mer enn 130 hotell med mer enn 24 500 rom, enten i drift eller under utvikling.

Samarbeid med motehus

I løpet av 2009 lanserte Rezidor også et helt nytt varemerke i hotellmarkedet. I juni feiret selskapet innvielsen av det første Hotel Missoni, et nytt luksuriøst livsstilskonsept, som drives i samarbeid med det legendariske italienske motehuset med samme navn.

Hotel Missoni hadde en vellykket debut i Edinburgh, Skottland. Konseptet vil også bli lansert i Kuwait, Sør-Afrika, Oman og Brasil, heter det i en pressemelding.

Rezidor Hotel Group

* Rezidor Hotel Group er et av verdens raskest voksende hotellselskap. Gruppens portefølje inkluderer mer enn 380 hoteller i drift og under bygging, med mer enn 81 000 rom i nærmere 60 land. Med hotellkjedene Radisson Blu og Park Inn, er Rezidor en av de største hotellselskapene i Norge.

* Rezidor driver Radisson Blu Hotels & Resorts, Regent Hotels & Resorts, Park Inn og Country Inns & Suites i Europa, Midt-Østen og Afrika. Selskapet har fordelsprogrammet goldpoints plusSM for lojale gjester. Gjennom en global lisensavtale med det anerkjente italienske motehuset Missoni utvikler og drifter Rezidor en kjede livsstilshoteller under navnet Hotel Missoni.

* I november 2006 ble Rezidor Hotel Group notert på Stockholmsbørsen. Carlson Companies er største aksjonær.

Rezidors konsernledelse er basert i Brussel, Belgia.

Mer informasjon på www.rezidor.com

"
Powered by Labrador CMS