NM i hjemmebrygging dommere nett

Norgesmesterskapet i hjemmebrygging 2010

20. mars arrangeres Norgesmesterskapet i hjemmebrygging 2010, på Månefisken i Sagveien i Oslo. Arrangementet er åpent for alle fra 20 år og oppover. De tre beste kvalifiserer seg til skandinavisk mesterskap i hjemmebrygging i København senere i år.

Publisert

Fjorårets øldommere Atilla Thuroczy (fra venstre), Frank Werme, Nøgne Ø og Olaug Flakne fra Ringnes vurderer fjorårets hjemmebrygg. (Foto: Terje Wenaas)

”Dette er dagen hvor folk flest kan få smake på moderne hjemmebrygg samtidig som Norges beste hjemmebrygger kåres. Arrangementet foregår i historiske og stemningsfulle omgivelser i bygget tilhørende gamle Hjula Veveri langs Akerselva”, heter det i en pressemelding.

Mange kategorier

Det blir hjemmebrygget øl å få innen de fleste internasjonale kategorier. Brygget blir servert av bryggermestrene (og –mesterinnene!) personlig, dermed er det muligheter for å plukke opp noen tips for den som er interessert i å lære seg hemmelighetene bak et vellykket brygg. Publikumet får også anledning til å stemme frem vinneren i klassen publikums favoritt.

Samtidig vil et kyndig dommerpanel vurdere et større antall innsendte øl på flasker.

Til Skandinavisk Mesterskap

De tre beste kvalifiserer seg til skandinavisk mesterskap i hjemmebrygging i København, Danmark. I tillegg vil årets beste hjemmebrygg (under forbehold) brygges av vinneren og bryggerne hos Nøgne Ø slik at hele landet vil få anledning til å smake.

- Etter at forbudet mot hjemmebrygging ble opphevet for 11 år siden, har brygging av eget øl blitt stadig mer populært. Ølbrygging har gått fra å være en landlig tradisjon, til å bli en moderne hobby som brer om seg i kjellere, kjøkken og på studenthybler. For å sette i gang, trenger man kun en stor kjele, forteller formann i Norbrygg, Eduard Möllenkamp.

Norbrygg

”Norbrygg er foreningen for alle med interesse for hjemmebrygging i Norge. Vi er en uavhengig organisasjon som har som formål å fremme hjemmebryggerkunsten. De siste årene har aktiviteten blant hjemmebryggere økt kraftig, og Norbrygg har nå nesten 900 medlemmer i tillegg til et aktivt nettforum. Norbrygg arrangerer konkurranser, møter, kurs og andre ølrelaterte aktiviteter ulike steder i landet”, heter det i pressemeldingen fra Norbrygg.

Mer informasjon finnes på www.norbrygg.no

"
Powered by Labrador CMS