GourmandCookbooklogo

Nominerte bøker fra Norge til Gourmand Cookbook Awards

De nominerte koke- ov vinbøkene fra Norge er nå plukket ut til konkurransen "Gourmand World Cookbook Awards 2010". Andreas Viestads "Ekte Mat" kjemper om den aller gjeveste prisen, Best Cookbook in the World 2010, mens Cecilie C. Sandbergs "En Smak av Norge" kjemper om å bli best i Skandinavia. Her er de nominerte til de andre kategoriene. Prisene deles ut i mars 2011.

Publisert

Bøkene skal kjempe om gullmedaljen med bøker fra alle andre land i de samme kategoriene. Det deltar forfattere/bøker fra 154 land (mot 136 i 2009)

– Det er mange forskjellige kategorier, og det finnes også muligheter for å vine for små og store land, små og store forlag og alle typer forfattere. Det er i praksis samme logikk som OL, som også har mange forskjellige grener det konkurreres i, opplyser visepresident i Gourmand World Cookbook Awards,Bo Masser i en pressemelding.

Mange kategorier

I Gourmand World Cookbook Awards er det nå 53 kategorier for kokebøker og 23 kategorier for vinbøker.

Over 30 land vant gullmedalje for “Best in the World” i en eller annen kategori i Gourmand World Cookbook Awards 2009.

De nominerte fra Norge

Her er de nominerte bøkene fra Norge (delvis på engelsk)

1.- Authors and Chefs

Chefs: Enkle og perfekte menyer, Eyvind Hellstrøm – Pantagruel

Professionals: Godt! Kokebok for barnehagen, André Borgen, Ileana Haaland, Dag Snorre Kristoffersen, Kristian Midtøy – GAN Aschehoug

TV Chef: Wenches kjøkken, Wenche Andersen – Cappelen Damm

Innovative: Kjøkkenpatruljen, Margit Vea – Cappelen Damm

First Cookbook: Takkebakst, Siv Henningstad – Midtskog-Gård

2.- Publishers

Cookbook of the year: Ekte Mat, Andreas Viestad – Cappelen Damm

Design: Hvordan bli en Master Chef, Eyvind Hellstrøm, Tom Victor Gausdal, Henriette Myhre Hagelund - Press

3.- World Cuisine

French: Ingrid og Eyvind´s Livretter, Ingrid Espelid Hovig, Eyvind Hellstrøm – Versal

Italian: Mitt Toscana, Dag Tjersland – Font Forlag

Scandinavian: En smak av Norge (A Taste of Norway), Cecilie C. Sandberg – Schibsted

4.- Lifestyle, Body and Soul

Health and Nutrition: Spis deg ung, Gunn Helene Arsky – Cappelen

Children and Family: Liv og røre, Reidun Høynes – Vormedal Forlag

Food Literature: Ekte Mat, Andreas Viestad – Cappelen Damm

5.- Subjects

Easy Recipes: En smak av Norge (A Taste of Norway), Cecilie C. Sandberg – Schibsted

Desserts: Den store kakeboka, Sverre Sætre - Press

Bread: Takkebakst, Siv Henningstad – Midtskog-Gård

Gourmand Awards 2010 - Vinbøker

1.-Best Wine Book

Champagne - Vinen bak glamouren, Geir Gjerdrum - Aschehoug

3.- Best French Wine Book

Champagne - Vinen bak glamouren, Geir Gjerdrum - Aschehoug

4.- Best Book on European Wine

Italiensk vin, Arne Ronold, Thomas Ilkjoer, Paolo Lolli, Finn Årosin Madsen, Ole Udsen, oversettelse: Arne Ronold - Vigmostad & Bjørke

6.- Best Book on Matching Food and Wine

Bølgen og Mois store bok om vin, Øivind Hanes, Trond Moi, Toralf Bølgen, Mats Wïden, Kenneth Hansen - Gyldendal

8.- Best Guide

Norge beste vinkjøp 2010, Arne Ronold - Vigmostad & Bjørke

13.-Best Wine Atlas & Tourism Book

Vinferie in Europe, Tom Marthinsen - Vigmostad & Bjørke

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS