Arve Serigstad vant pizza-NM 2010

Seks finaleklare deltakere i NM for hobbykokker

Vinneren av pizza-NM under Gladmat i Stavanger i slutten av juli, Arve Serigstad, er en av finalistene når NM for hobbykokker arrangeres under Matfestivalen i Ålesund lørdag 28. august. Det er hobbykokklauget som står bak arrangementet.

Publisert

Arve Serigstad, som vant pizza-NM 2010 under Gladmat i Stavanger, er en av deltakerne i NM for hobbykokker, som arrangeres under Matfestivalen i Ålesund. (Foto: Gladmat)

Alle som ikke har kokkefaglig utdannelse eller arbeider profesjonelt som kokk kan delta. Konkurransen foregår med seks finalister som hver kan ha med seg en medhjelper (commis).

Les mer på www.hobbykokk.no

Konkurransemenyen

Konkurransemenyen skal være for seks personer og bestå av: Forrett – minst 60 prosent Salmalaks, hovedrett – minst 60 prosent storfe ytrefilet og dessert – minst 60 prosent norske epler.

– Annet hvert år foregår Bocuse d’Or i Lyon. Neste gang er 25. og 26. januar 2011, og årets vinner i NM for hobbykokker får reise og opphold til Bocuse d`Or sammen med sin medhjelper, opplyser Reidar Dieserud i arrangementskomiteen.

Finalistene

Her er de seks finalistene i NM for hobbykokker – med menyen som er lagt frem for juryen:

Marius Eriksen og Eirik Sjøvoll

Forrett: Salmalaks med urteskorpe og salmalaks ceviche med urteskorpe servert med olivenoljeis, soyatapioka, agurkravioli, mango, tørket rugbrød, ponzusaus og wasabiskum.

Hovedrett: Oksefilet 61 grader Celsius med jordskokk- og oksehaleragu, hvitløksbakte tomater, sellrifondant, kantareller, sprøstekt kalvebrissel og trøffelsjy.

Dessert: Eplekvintett servert med kanelsmuler, mascarponekrem og karamellsaus

John R. Johnsgård og Per Ivar Aasbrein

Forrett: Salmalaks ceviche, grillet kamskjell, snøfrisk postei, kremet traktkantarell og Champagneskum.

Hovedrett: Oksefilet Wellington, appelsin, sesamglasert gulrot, pastinakk krem, syltet boretaneløk, rødvins beurre-blanc, mendel og pancetta chips

Dessert: Epleparfait med calvados og sølv, epleshot med chili og lynghonning, eple mille-feuille med pistasje og sjokolade

Kjell Prestesæter

Forrett: Posjert loin av Salmalaks med salsa verde og friske urter. Serveres med blomkål- og fennikelskum, lakserogn og brødchips

Hovedrett: Innbakt ytrefilet med steinsoppduxelles og gorgonzola. Serveres med madeirasaus, bakt sjalottløk og sautert spinat

Dessert: Flamberte ovnsbakte norske epler. Serveres med nystekt havreflarn og en syrlig krem med hint av calvados og vanilje

Arve Serigstad og Eli Karin Berge

Forrett: Sukkersaltet og lettrøkt Salma med beurre blanc, syltede agurkkuler, avocadokrem, toast og urtesalat

Hovedrett: Grillet okserull i persille og sprø løk, oksesjy, puré av petits pois med erteskudd, gulrot, minipoteter, syltet delikatesse rødløk og potetchips. Grønnsakene toppes med litt hollandaise

Dessert: Eplegelé med kjerne av rosmarin panna cotta på feylltinebunn, eplesorbet og eplechips. Glasserte eplekuler i eplesirup og pistasjenøtter

Helle Øder Valebrokk og Erik Valebrokk

Forrett: Salmamaki med sesamfrø og sitrusglasur, falsk kaviar, wasabi, avokadokrem, ingefærolje, soyadressing, agurk- og eplebiter

Hovedrett: Wasabi-marinert ytrefilet av okse med bacon-dashi, ovnsbakte gresskar med vanilje, winso-sopp, sukkererter og mini-auberginer

Dessert: Bakte epler på sprøstekt wonton med revne epler i en gelé av grønn te og shiso-blader, toppet med calvados-råkrem og røkte pistasjenøtter

Terje Øyrås og Atle Lagset

Forrett: 3 x SALMA hurra. Salma laks servert på tre måter: Lime røkt, koriander sandwich, soya og sesamdrakt

Hovedrett: Ytrefilet, Rull’n ut. Storfe ytrefilet rulade med høstens sopp, parmesan og balsamico. Serveres med Gnocchi/potetball, stekte cherrytomater, aspargestopper og bakt hvitløk

Dessert: Frustrerte hobbykokkfruer. Lun hjemmelaget eplegrøt, granola og pisket kremost. Serveres lagvis

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS