Svetter bort sykefraværet

På dokumentsenteret ved Kirkenes sykehus forebygger de ansatte sykefravær med hyggelig trim.

Publisert

Hver dag møtes de som arbeider ved dokumentsenteret i Kirkenes sykehus et kvarter før lunsj og trimmer, skriver Finnmarken.no. Og sykefraværet som var på 14,7 prosent i første halvår av 2009, er nå redusert til 11,1 prosent etter seks måneder med pausegymnastikk.

– Trimmen har først og fremst ført til riktig god stemning på avdelingen, og bare dét har nok hatt en helseeffekt, mener avdelingsleder ved dokumentsenteret, Wenche Riise.

Avspasering i premie

Hver måned trekkes en vinner blant dem som har deltatt i trimmen. Premien er to timers avspasering til fritt bruk.

– De to siste timene på fredag er et populært valg, sier Riise, som har fått Helse Finnmarks HMS-pris for sin innsats mot sykefraværet ved avdelingen. Hun forteller at arbeidet ved dokumentsenteret i stor grad består av å sitte stille ved en pult. Derfor er det godt å få røre på seg.

Skreddersydde pc-øvelser

– Vi har fått skreddersydd øvelser for pc-brukere som har stillesittende arbeid, sier hun. Når ansatte kommer tilbake på jobb igjen etter ferie, er de helt ødelagt og gir uttrykk for at det skal bli godt å komme i gang og trimme litt igjen.

I arbeidet med å få ned sykefraværet bruker Riise Aksis AS, med Fretex som underleverandør av egen attføringskonsulent. Konsulenten følger opp den aktuelle ansatte, både på jobb og hjemme, og har kontakt med den ansattes fastlege. Riise kan fortelle om gode resultater fra denne ordningen.

Les hele saken på HMS-magasinets hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS