GastroNord 2010 Sverige

Stockholm i sjokolade på GastroNord

Fra tirsdag 20. til lørdag 24 april er det tid for messen GastroNord på Stockholmsmessa. I konkurransen Cellebaur Nordic Trophy skal deltakerne lage skulpturer som skal ligne kjente Stockholmsbygninger i sjokolade.

Publisert

På GastroNord i Sverige 20-24. april , lages det skulpturer i sjokolade av kjente bygninger i Stockholm. (Foto: GastroNord)

Deltakerne er svenske Tobias Thorèn, Ica Maxi, Nacka, Sylvain Marron, Berzeli Choklad & Konfekt i Göteborg. Fra Danmark deltar Andreas Overgaard og Jane Höjengaard. Vi finner dessverre ingen norske deltakere.

Kjent bygning i Stockholm

Konkurransen arrangeres av GastroNord sammen med LaGott sjokolade. Konkurransen pågår i to dager og inneholder to momenter.

Skulpturene som deltakerne skal lage skal være en kjent bygning i Stockholm, i fri stil, og de skal gjøre en sjokoladedessert basert på Callebaut sjokolade som passer til Pommery Champagne.

Maks 1,5 meter høy

Lennart Land, som driver bedriften og butikken LaGott Chocolate sier att konkurransen skjer på plassen. Skulpturene skal mål på 60 ganger 60 cm og får være maksimalt 150 centimeter høy.

Deltakerne har åtte timer på seg, og skal også gjøre en dessert på Callebautchokolad. Desserten skal serveres på fire fat og skal kunne serveres sammen med Pommery champagne. På plassen finnes marmorbord, visper, kjøleskap og fryser. Selv må deltakerne ha med seg former og andre verktøy de vil bruke.

Når konkurransen er ferdig, vil skulpturene stå i en egen utstilling.

Juryen

Som alle andre konkurranser kommer det til å være en jury til stede som skal bedømme og sette poeng på skulpturene.

Juryen består av Mattias Ljungberg, konditor og eier av Tössebageriet, Alexandre Bordeaux, teknisk rådgiver, Callebaut samt Carina Ahlin, produktutvikler, Kobia.

Ved bedømmelse av sjokoladeskulpturen poengsettes stasjon, teknikk og presentasjon av temaet. Desserten bedømmes etter teknikk, presentasjon, smak og konsistent. Den med høyest sammenlagt poengsum blir Callebaut Nordic Mester 2010.

Mer informasjon på www.gastronord.se

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS