Atna øl nett

Samarbeid mellom Atna Øl og Strag

Mikrobryggeriet Atna Øl AS vil fra 1. mai 2010 distribuere sine øl gjennom Strag AS. Dette betyr at Atna Øl vil kunne nytes over hele landet. Daglig leder i Atna Øl AS, Sverre O. Øverby, er glad for å kunne tilby dagligvarebutikker og restauranter og puber i hele Norge, inkludert Svalbard og Jan Mayen sitt gode, særpregede øl.

Publisert

Atna Øl, her representert ved Sverre Øverby (til venstre) og Strag, her Arve Røys Stranden, har inngått samarbeid. (Foto: Privat)

– Det er første gang Strag inngår en slik omfattende salgs- og distribusjonskontrakt med et norsk bryggeri, uttaler daglig leder i Strag AS, Arve Røys Stranden i forbindelse med kontraktsinngåelsen.

Godt representert

Atna Øl satser på øl med lokalt preg og navn fra nærmiljøet. Logoen er et ulvefotavtrykk. Ett av ølene heter Stabburøl (bildet), et annet Nakenbad og et tredje kalles Øl til Rakfisk. (Foto: Morten Holt)

I Norge representerer Strag i alt 32 utenlandske bryggerier som Erdinger, Molson Coors, Bitburger, Duvel, Orval, La Trappe, Greene King, Belhaven og Goose Island.

Strag har avtaler med landsomfattende innkjøpskjeder som NHO Reiseliv Innkjøp og Samkjøpskjeden, og benytter Vectura som hoveddistributør.

Også eksport av Atna

– Strag vil også gjennom sine datterselskaper i Sverige og Finland, samt gjennom våre andre internasjonale kontakter forsøke å eksportere de meget gode ølene fra Atna i Østerdalen, fremhever Stranden.

Atna Øls lokaler i Stor-Elvdal i Østerdalen. (Foto: Morten Holt)

Atna Øl satser på øl med lokalt preg og navn fra nærmiljøet. Logoen er et ulvefotavtrykk. Ett av ølene heter Stabburøl, et annet Nakenbad og et tredje kalles Øl til Rakfisk. Atna Øl brygger også juleølet Øl til julemat.

Les også: Atna Øl - med spor av villmark (tidligere publisert artikkel om bryggeriet på Horecanytt.no)

"

Sverre O. Øverby pakker nye flasker med Stabburøl fra Atna Øl. (Foto: Morten Holt)

– Dette er midt i blinken for oss som gjennom akevittproduksjonsfirmaet Gavin AS har flere akevitter som passer godt til ølene og også til østerdalsmat som rakfisk, og kraftige retter av elg- og reinsdyrkjøtt, sier Stranden.

- Et kvantesprang for bryggeriet

Øverby fremhever at avtalen er et kvantesprang for bryggeriet, som har en produksjonskapasitet på 1,2 millioner liter øl, men som slitt med å få tilstrekkelig distribusjon og salg.

– Strags lange og omfattende erfaring med markedsføring og salg av øl, inkludert fatøl, og gode kontakter med kjeder både i dagligvare- og storhusholdningssektoren var avgjørende for oss ved valg av samarbeidspartner.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS