Privat bransje øker slaktingen igjen

Mens det totale slaktevolumet gikk ned i Norge i fjor, økte de private slakterienes andel av slakting. Alle de 14 størst private slakteriene hadde vekst i 2009. Slakteriene er fordelt over hele Norge og mottar dyr fra store og små besetninger.

Publisert

Sterkest vekst hadde Norsk Kylling på Støren med 26 prosent. Horns slakteri på Leknes i Vesterålen, Nordfjord Kjøtt i Sogn og Fjordane, Slakthuset i Trondheim og Prima Jæren i Rogaland har mellom 9 prosent og 17 prosent vekst. De andre slakteriene resten mellom 1 prosent og 7 prosent.

Sterkest vekst hadde Norsk Kylling på Støren med 26 prosent. Horns slakteri på Leknes i Vesterålen, Nordfjord Kjøtt i Sogn og Fjordane, Slakthuset i Trondheim og Prima Jæren i Rogaland har mellom ni prosent og 17 prosent vekst.

De andre slakteriene resten mellom en prosent og sju prosent.

Mer svin i fjor

Det ble slaktet mindre av storfe og lam i 2009, men de private slakteriene øker slaktingen av begge disse dyreslagene.

Det ble slaktet mer svin i 2009 enn i 2008, også her er økningen størst hos de private. De private slakteriene er fordelt over hele Norge og mottar dyr fra store og små besetninger.

Gledelig i fallende marked

- Også i 2009 hadde de private slakteriene en økning. Særlig gledelig er økningen når den kommer i et fallende marked, slik at markedsandelen øker kraftig, sier markeds- og prognosesjef i KLF, Endre Myhr. Spesielt økningen på storfe er viktig – den viser at det nå er tydelig bevegelse blant produsentene som leverer storfe, slik det har vært på gris i flere år.

Les mer på Kjøttbransjens hjemmesider

"
Powered by Labrador CMS