Øyvind Selboe Bruktutstyr

Portal for bransjen og miljøet

”Hvor kan jeg kjøpe eller selge brukt storkjøkkenutstyr”? Dette er et spørsmål som ofte er stilt i storkjøkken- og matvarebransjen. Tirsdag 27. april lanseres Norges første annonseportalen for kjøp og salg av bruktutstyr til bransjen.

Publisert

Øyvind Selboe er daglig leder i Bruktutstyr.no. (Foto: Anne Britt Kjønsberg)

Mange bedrifter i bransjen har bruktutstyr stående fordi de ikke lenger trenger eller bruker det.

Andre er på utkikk etter dette utstyret, men blir tvunget til å kjøpe nytt eller beholde det gamle fordi de ikke vet hvor de skal få tak i det de ønsker.

- Dette fører til økt bruk og kast, dårligere mathygiene og i tillegg er det ”penger” som står og støver bort, sier Øyvind Selboe, som nå starter nettsidet Bruktutstyr.no.

- Innsats for bransjen

– Vi har jobbet med dette i mange år, og vi vet at det står brukte maskiner og utstyr i de fleste bakgårder og kjellere. Vi vil derfor gjøre en innsats både for bransjen og ikke minst miljøet vårt, sier Selboe, som også er daglig leder i nyskapning.

Bruktutstyr.no lanserer nå en annonseportal for bransjen, hvor bedrifter kan annonsere sitt bruktutstyr for salg eller gå inn å finne bruktutstyr de trenger. Det finnes flere grunner til å skifte ut utstyr, men det kan for eksempel være at utstyret er ødelagt eller at de har hatt mattilsynet på besøk og utstyret ikke holdt mål. De vil da kunne finne bruktutstyr på portalen, som kan kjøpes for en rimelig penge.

Gjenbruk

"

”Bruk og kast” er et miljøproblem for verdenssamfunnet, og gjenbruk er en av løsningene på dette problemet. Portalen vil gjøre at utstyret i større grad blir gjenbrukt av andre, istedenfor å bli kastet.

– Vi håper dette er noe som kan gjøre at det blir enda mer søkelys på miljøet i bransjen vår, og derfor utfordrer vi også de store kjedene til å bruke portalen og følge opp den høye miljøprofilen de har i bransjen, sier Selboe.

Personer med horecaerfaring

- Bak denne portalen står personer med mange års erfaring fra bransjen, og som vet hvor stort behovet er og hva som må til for å selge utstyret. Kompetanse er nøkkelen, og det er derfor viktig å ha personer som kjenner bransjen godt til å stå bak et slikt konsept, opplyser Selboe.

– Dette er en ren annonseportal, og vi kommer ikke til å ha noe å gjøre med selve salget. Men vi skal være en samarbeidspartner som tilbyr kompetanse, tjenester og tekniske løsninger som gjør det enklere å kjøpe og selge bruktutstyr, sier Selboe.

Nytenkende og innovativ

Portalen tenker nytt når det gjelder design og teknisk løsning, og i samarbeid med designbyrået Form Til Fjells AS og webutvikler Imbera AS kommer portalen til å fremstå som nytenkende.

Mer informasjon på nettsiden http://www.bruktutstyr.no/

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS